Mulţi români au ales să petreacă Revelionul la sârbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care şi-au rezervat locuri pentru petrecerea de Anul Nou la sârbi au început să soseacă în Vama Porţile de Fier I. Poliţiştii de frontieră din punctul vamal au luat toate măsurile necesare pentru ca traficul să se desfăşoare fără probleme. Cei mai mulţi dintre turişti se îndreaptă spre Kladovo şi Donji Milanovac.

Pe lângă mulţi severineni care de ani buni petrec Revelionul la hotelul „Djerdap” din Kladovo, o micuţă localitate aflată la mică distanţă de Vama sârbească de pe hidrocentrala Porţile de Fier I, anul acesta un grup de 40 de gorjeni au ales această destinaţie.

Marţi după-amiază au trecut rând pe rând prin Vama Porţile de Fier I şi s-au declarat foarte încântaţi de condiţiile oferite de vecinii sârbi.

„Suntem 40 de persoane din Târgu Jiu care mergem să facem revelionul în Serbia, la hotel Djerdap din Kladovo. Ne place, este muzică bună, mâncare tradiţional sârbească, este altceva.Am fost şi anul trecut şi ne-a plăcut şi am zis să revenim”, ne-a spus un bărbat. „Prietenii noştri au mai fost în Serbia, ne-au spus că s-au simţit bine şi mergem pe vorba lor”, a spus un alt turist.

Restaurantele sârbeşti sunt renumite pentru zecile de preparate tradiţionale, dar mai ales pentru modul ireproşabil în care clienţii sunt serviţi. La hotelul “Djerdap” din Kladovo, o persoană a trebuit să achite 70 de euro pentru noaptea de Revelion, în care se oferă bufet suedez, o noapte de cazare şi un mic dejun în dimineaţa de 1 ianuarie sau 60 de euro (fără cazare). În bufetul suedez oferit în noaptea de Revelion, sunt incluse peste şaizeci de feluri de mâncare, adică cincisprezece gustări calde, cincisprezece gustări reci şi treizeci de mâncăruri normale. De pe masă nu lipsesc, evident, băuturile tradiţionale sârbeşti, iar atmosfera este întregită de formaţii de muzică românească şi sârbească.

O parte din cei care au trecut Vama se îndreaptă spre hotelul „Lepenski Vir” din localitatea Donji Milanovac, o altă destinaţie preferată anul acesta de români.

„Mergem de mai mulţi ani la sârbi, este ceva deosebit. Sunt foarte ospitalieri, cazarea este bună şi ştiu să se distreze, ne simţim foarte bine acolo”, ne-a spus un severinean.  „E mai ieftin la sârbi şi e mai multă distracţie, am fost şi anul trecut şi ne-am simţit foarte bine. Preţurile nu sunt exagerate, am plătit 600 de lei pentru trei zile, destul de acceptabil”, a spus un alt bărbat din Turnu Severin, care a ales să petreacă Revelionul 2014 la Donji Milanovac.

O parte din cei care au trecut marţi după-amiază prin Vama de la Porţile de Fier I au declarat că petrec Revelionul acasă la rudele din Serbia.

Citiţi şi:

Severinenii îşi fac cumpărăturile la sârbi pentru masa de Revelion, iar sârbii cumpără îmbrăcăminte din Turnu Severin

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite