Lipsa de precipitaţii şi temperaturile ridicate ar putea afecta culturile agricole din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Fermierii din Mehedinţi sunt cu ochii pe prognoza meteo şi pe termometru. În speranţa unor precipitaţii consistente, dar şi a trecerii acestui val neobişnuit de căldură, agricultorii spun că deja culturile încep să fie afectate de secetă şi de canicula neobişnuită pentru începutul lunii mai.

Cea mai afectată este zona de sud a judeţului Mehedinţi. Lipsa precipitaţiilor a afectat culturile de toamnă, în timp ce culturile însămânţate în primăvară nu au avut o răsărire uniform.

“Dacă nu va ploua în zilele următoare, vom asista la o scădere drastică a producţiilor de grâu şi porumb, în special. Şi culturile însămânţate în primăvară se prezintă foarte prost, nu au răsărit uniform, pentru că nu au avut suficientă umiditate în sol”, se plânge un fermier.

Căldura din ultima perioadă de timp stimulează creşterea plantelor, dar şi creşterea buruienilor. Specialiştii spun că fermierii care nu reuşesc să-şi întreţină culturile curate de buruieni, în mod cert vor obţine o producţie mult mai mică faţă de cea înregistrată în anul precedent.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite