În Mehedinţi, membrii SANITAS nu au intrat în grevă. Activitatea în spitale se desfăşoară normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Mehedinţi FOTO Corina Macavei
Spitalul Judeţean Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Dacă în ţară, membrii Federaţiei Sanitas au intrat în grevă de avertisment luni, între orele 8:00 şi 10:00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin activitatea se desfăşoară normal.

Cei 1200 de membrii SANITAS din Mehedinţi sunt solidari cu colegii din ţară, dar nu au putut intra în grevă întrucât la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin există un contract colectiv de muncă, care le interzice acest lucru.

„95% sunt cazuri de urgenţă care trebuiesc asigurate, sunt prevederi ale legii în acest sens. Pe de altă parte, la nivelul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin există un contract colectiv de muncă în derulare, iar legea interzice în mod expres deschiderea conflictelor de muncă şi derularea unor astfel de acţiuni pe perioada derulării contractului. Noi suntem solidari cu acţiunea aceasta, aşa cum am fost când am participat la pichetarea ministerului şi la mitingul de protest din BucureştiW, spune Mitrea Grăniceru – preşedinte Sanitas Mehedinţi

Situaţia este aceeaşi şi la celelalte spitale din judeţul Mehedinţi, precum cel de la Baia de Aramă şi Orşova întrucât salariaţii îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract colectiv de muncă.

Citiţi şi:

Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi: „Spitalele judeţene din România sunt măcinate din 90 şi până în prezent  de un cancer”
 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite