Viaţa la Tulcea: „M-a muşcat un câine maidanez, iar de trei zile cei de la spital îmi spun că nu au vaccin!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii dintre maidanezi sunt un adevărat pericol public
Unii dintre maidanezi sunt un adevărat pericol public

Un tulcean ne povesteşte cum a fost muşcat de un câine maidanez joi, pe data de 28 martie. S-a dus direct la spital acolo unde i s-a spus nonşalant că nu mai au vaccin, dar să revină, că poate vor primi.

Am primit de la un cititor: „Joi 28 martie am fost muşcat de un câine pe stradă. Totul s-a petrecut în raza ghenelor de gunoi, deci probabil este rasa maidanez imperial. Ideea este că nu ştiu dacă era turbat, sau dacă avea o altă boală. Am fost la Infecţioase să fac vaccin şi ce credeţi? Nu au vaccin, fraţilor! Am revenit azi sâmbătă, 31 martie, şi mi-au spus să mai trec de luni că nu a venit Comanda! No comment, nu?“.  
Tulceanul a fost muşcat de unul dintre câinii maidanezi din zona Poştei Big (din cartierul C5). „Sunt extrem de agresivi, stau pe sub maşini şi nici nu ştii când sar la tine“, mai spune cititorul.
Cei care au fost muşcaţi de un câine maidanez trebuie să facă de urgenţă un vaccin anti-rabic, numit Veorab. La momentul de faţă, în spitalul din Tulcea acest vaccin nu există, dar cei de la farmacia spitalului spun că de luni încolo cei care trebuie vaccinaţi ar putea avea mai multe şanse. De asemenea, este important de precizat şi faptul că acest vaccin se poate face numai la Infecţionase (la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea).
De menţionat faptul că există riscul de deces la pacienţii muşcaţi de un câine turbat şi care nu au făcut imediat vaccinul antirabic. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite