FOTO Măcineni din gruparea Jalin, autori ai celebrului furt de tablouri din Rotterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei tulceni, acuzaţi de Jaful Secolului FOTO Arhivă Adevărul
Trei tulceni, acuzaţi de Jaful Secolului FOTO Arhivă Adevărul

Pe data de 21 ianuarie 2013, Judecătoria Sectorului 6 a emis pe numele a trei tulceni mandate de arest preventiv. Aceştia sunt principalii suspecţi în cazul furtului din Rotterdam.

Mihai-Alexandru Bitu (23 de ani), Eugen Darie (25 de ani)  şi Radu Dogaru sunt cunoscuţi la nivelul judeţul Tulcea. Liderul celor trei este Eugen Darie, din Măcin. Ei fac parte din gruparea Jali din zona Măcin - Greci - Carcaliu.

Darie şi Bitu sunt din Măcin, iar Radu Dogaru este din comuna tulceană Carcaliu. Cei trei sunt cercetaţi în mai multe dosare penale.

„Cei trei fac obiectul unei anchete a Inspectoratului General al Poliţiei. Şi la noi sunt cercetaţi în mai multe dosare penale“, a precizat Milen Şerbanivici, şeful Poliţiei din localitate.

Acuzaţii de ultraj şi lovire

Tinerii din gruparea infracţională au mai fost implicaţi în iulie 2011 într-un scandal de proporţii. Bitu şi Darie au fost arestaţi în vara anului 2011 după un scandal cu săbii în centrul oraşului Măcin. Totul a pornit de la un geam de maşină spart. Proprietarul maşinii a venit să reclame evenimentul la poliţie, iar în acest timp în stradă găştile împărţeau dreptatea cu sabia. În timpul intervenţiei poliţiei, unul din agenţi a fost lovit cu un corp contondent la nivelul capului, fiindu-i produse leziuni ce necesită pentru vindecare  un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Când au fost puşi în libertate

Bitu şi Darie au fost arestaţi, conform mandatelor emise de Judecătoria Măcin, la data de 31 iulie 2011. Bitu a fost pus în libertate pe data de 16 august 2011, iar Darie în data de 5 septembrie 2011 (ambii prin decizia Tribunalului Tulcea).

Dosarul a ajuns deja pe rolul instanţei, la Curtea de Apel Constanţa, care a decis să retrimită dosarul la Parchet. După cum spun reprezentanţii Parchetului Măcin, tinerii măcineni nu mai sunt cercetaţi în alte dosare la ora actuală.

 „Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Măcin, care a decis să retrimită la parchet acest rechizitoriu, în vederea refacerii materialului de urmărire penală. Parchetul Măcin a făcut recurs la această decizie, iar în decembrie 2012 Curtea de Apel Constanţa a respins recursul declarat de porocurorii măcineni. Dosarul este, la momentul de faţă, înapoi la Parchet“, a spus prim procurorul Cătălin Vişinoiu.

 Acum Darie, Bitu şi Dogaru sunt acuzaţi că au furat şapte tablouri  de Picasso, Matisse, Monet şi Gauguin.

Cei trei au fost arestaţi prin decizia Judecătoriei Sectorului 6, la data de 21 ianuarie 2013. Ei vor sta în arest preventiv până la data de 19 februarie 2013.

Darie a solicitat să primească interdicţia de a părăsi ţara. Instanţa nu a fost de acord, astfel că şi Darie a ajuns în arest.

Vom reveni!


 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite