Condamnat pentru omor deosebit de grav, a murit în închisoarea din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul bărbatului a fost adus la morga din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul
Trupul bărbatului a fost adus la morga din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

Trifan Moraru (54 de ani) din localitatea Agighiol, judeţul Tulcea, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Fapta s-a petrecut în vara anului 2004, iar Moraru a fost condamnat pentru că a omorât în bătaie un cioban acuzat că le fura oile.

Miercuri, reprezentanţii Penitenciarului Tulcea au sesizat poliţia că Trifan a încetat din viaţă în secţia Chilia Veche a închisorii din judeţ. Din primele date, deţinutul de 54 de ani ar fi suferit un stop cardio-respirator. Trupul neînsufleţit a fost adus la morga din Tulcea, acolo unde urmează să i se efectueze necropsia. Din primele date, trupul său nu prezenta urme de violenţă, iar medicul legist urmează să se pronunţe cu privire la cauzele decesului.

„Bărbatul a fost închis iniţial la Tulcea, după care a fost transferat la secţia exterioară din Chilia Veche, la regim semi-deschis. Lucra în blocul alimentar de câţiva ani. Miercuri după amiază, în jurul orei 15.00, după ce a terminat munca, a căzut la pământ inconştient. Ceilalţi deţinuţi au anunţat imediat cadrele de la secţie. Manevrele de resuscitare aplicate de cei care asigură asistenţa medicală nu au avut succes, astfel că a fost pronunţat decesul, cu diagnostic prezumtiv stop cardio-respirator“, a precizat Ionuţ Rotaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.

Moraru a fost condamnat la 16 ani de puşcărie. În  iulie 2004, victima lui Moraru, îngrijitor de animale, a fost luată de patru bărbaţi cu un ARO şi dus la o stână de la marginea municipiului. Aici cei patru au acuzat victima, un bărbat de 57 de ani, că ar fi furat mai multe oi de-a lungul timpului. Moraru, pe atunci în vârstă de 45 de ani, a început să îl lovească pe ciobanul de 57 de ani în repetate rânduri cu un furtun de cauciuc. Când a văzut că acesta şi-a pierdut cunoştinţa, l-au urcat în acelaşi ARO (care îi aparţinea inculpatului) şi l-au dus la stâna la care lucra. A fost găsit desfigurat de proprietara stânei de la marginea municipiului, cea care a şi anunţat incidentul.
Medicii legişti au stabilit că decesul victimei s-a datorat şocului hemoragic, iar Moraru a fost cercetat şi judecat în stare de arest preventiv. După condamnare, a ajuns în secţia Chilia Veche a Penitenciarului din Tulcea.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite