Calomnie: Nicu, taximetristul tulcean care spune că ar fi fost violat, condamnat la nouă luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stan, taximetrist tulcean, condamnat la 9 luni de închisoare FOTO RTV
Nicolae Stan, taximetrist tulcean, condamnat la 9 luni de închisoare FOTO RTV

Judecătoria Tulcea l-a condamnat pe Nicolae Stan (34 de ani), fost Nicolae Mocanu, la nouă luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de denunţare calomnioasă. Pedeapsa sa a fost suspendată, cu o perioadă de încercare de doi ani şi nouă luni.

Nu este vorba, însă, despre celebrul caz al violului de pe strada Babadag. Condamnarea a fost dată în dosarul în care părţi vătămare sunt de un poliţist şi un localnic din Niculiţel, care l-au acuzat pe Nicolae Stan de denunţare calomnioasă.

Taximetristul tulcean a primit câte nouă luni de închisoare pentru fiecare dintre cei doi, Gheorghe Panait şi Grigoraş Stelian. Pedepsele au fost contopite, iar Nicolae Stan a rămas că o pedeapsă de nouă luni cu suspendare.

 Decizia poate fi atacată în termen de zece zile, spune judecător Izabela Stoian, din cadrul Judecătoriei Tulcea.

Amendat în 2007

Pentru că vindea struguri fără a avea documente legale, Nicolae Stan a fost amendat de un poliţist. Împreună cu el, a mai primit amendă şi un alt consătean, cu care Nicolae nu avea cele mai bune relaţii.

Taximetristul tulcean susţine că nu se afla în ţară în momentul în care a fost întocmit procesul verbal de către poliţist, şi că acesta ar fi folosit date furnizate de „duşmanul“ său din Niculiţel.

A contestat amenda

În ianuarie 2009, s-a dus la Parchetul Tulcea, acolo unde a sesizat faptul că poliţistul şi consăteanul lui au pus la cale această „şmecherie“: să îi aplice o amendă care nu se justifică.

„Inculpatul cunoştea că acuzaţiile aduse acestora sunt nereale, insistând, ulterior, în susţinerea unor declaraţii mincinoase pe parcursul cercetărilor ce s-au efectuat în dosarul astfel constituit“, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Pentru că era vorba despre un poliţist, dosarul a fost cercetat la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, acolo unde s-a dat soluţia Neînceperii Urmăririi Penale faţă de cei doi acuzaţi.

Cu NUP-ul la dosar, cele două persoane acuzate de Nicolae Stan au formulat plângeri penale împotriva inculpatului pentru denunţare calomnioasă, iar Judecătoria Tulcea le-a dat dreptate: denunţătorul a primit nouă luni de puşcărie. Mai mult, acesta îi va plăti părţii vătămate Panait Grigoraş suma de 1.000 de lei, despăgubiri.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite