VIDEO Bătaie cruntă între romi români filmată în centrul Spaniei. Poliţiştii care i-au lovit, anchetaţi pentru intervenţie disproporţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia spaniolă a deschis o anchetă după apariţia pe internet a unei înregistrări care surprinde modul în care intervine un echipaj de Poliţie pentru aplanarea unui conflict între mai mulţi romi români, implicaţi într-o bătaie, în centrul Madridului.

O filmare care surprinde o bătaie generalizată între mai mulţi romi români, în centrul Madridului, a devenit virală pe internet. Din imagini se poate vedea cum romii se iau la bătaie lovindu-se cu pumnii şi picioarele. Pentru aplanarea conflictului intervin doi poliţişti care îi lovesc cu picioarele pe bătăuşi.

Nici în prezenţa poliţiştilor, scandalagii nu s-au oprit, continuând să îşi care pumni şi picoare. Din înregistrare se vede cum poliţiştii intervin în forţă, iar în finalul filmării se vede cum, după ce spiritele s-au mai calmat, un poliţist îl pune la pământ pe unul dintre cei implicaţi în scandal.

Potrivit jurnaliştilor de la El Mundo, scandalagii sunt „români fără adăpost”, iar Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili dacă poliţiştii care au intervenit pentru aplanarea conflictului au comis un abuz, acţionând disproporţionat. Mai mulţi români stabiliţi în Spania au comentat imaginile apărute pe internet. „Eu sunt aici în Spania de 14 ani, muncesc am grijă de copiii mei şi îmi plătesc taxele. Nu suntem la fel. Aş vrea să nu generalizăm lucrurile. Să fie judecat cine merită, nu toţi”, a scris o româncă.

„Am citit multe comentarii şi sunt surprins că nu văd atacuri rasiste la adresa României. Tot respectul meu. Dacă se întâmpla în UK…”, a scris un alt român pe Facebook. „Au naţionalitate română, dar prin circumstanţe. Sunt ţigani, o rasă care cu ani în urmă nu a fost în Europa”, a scris pe internet un alt român.

„Nu avem de ce să ne punem cenuşă în cap pentru conaţionalii noştrii ce fac probleme pe unde se duc. Statul socialist le-a oferit tot ce a fost necesar pentru a se integra în societate. Democraţia a deschis porţile Lagarului Comunist, pentru toată lumea. Dacă ei nu vor să se integreze, este problema lor. Cine are creier în cap, realizează că fiecare ţară are uscăturile ei. Ăştia sînt ai noştrii (cel puţin două generaţii vom mai "trage" ponoase de pe urma lor)”, a comentat un alt român pe o pagină de Facebook în limba spaniolă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite