UPDATE Miting apatic la Timişoara împotriva senatorului Gabriel Oprea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii îşi strâng rândurile pe reţelele de socializare FOTO Ştefan Both
Timişorenii îşi strâng rândurile pe reţelele de socializare FOTO Ştefan Both

La Timişoara au participat, în Piaţa Victoriei, aproximativ 130 de persoane la un miting sub motto-ul „Lăsaţi Justiţia să-l judece pe Oprea!”.

UPDATE Timişorenii care au participat la miting au cerut DNA să-l judece pe senatorul Gabriel Oprea, au cerut demisia acestuia. Oamenii au strigat lozinci, au agitat pancarde şi mesaje anti-Oprea. 


"Gata cu imunitatea", "Demisia", "Reluaţi votul", "Imunitatea n-O PREA dă, onoarea n-O PREA are" se putea citi pe mesajele oamenilor. 

În jurul ore 19.00, numărul manifestanţilor a mai scăzut. Doar câteva persoane au mai stat în piaţă până la ora 20.00, oră la care era anunţat finalul mitingului. 
 

UPDATE Aproximativ 130 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei la mitingul intiulat "Lăsaţi justiţia să-l judece pe Oprea".

Printre cei aflaţi la manifestare s-au numărat şi reprezentaţi ai societăţii civilie, în frunte cu Daniel Vighi, preşedintele Asociaţiei Ariergarda. Printre manifestanţi s-a mai numărat şi Marius Giura, preşedintele Fundaţiei Jazz Banat, organizatorul festivalului de la Gărâna, cât şi solistul trupei Week-end Band, Răzvan Munteanu. Oamenii s-au strâns pe platoul din faţa Operei, iar apoi au făcut câteva ture de centru.   

Miting anti-Oprea la Timişoara FOTO Ştefan Both



Miting programat pentru ora 18.00 în centrul Timişoarei


Timişorenii sunt aşteptaţi din nou în stradă, în această seară, de la ora 18, în Piaţa Victoriei. Oamenii vor protesta faţă de Parlamentul României, care a blocat anchetarea lui Gabriel Oprea. Senatorii au făcut scut în jurul fostului vicepremier din guvernul Ponta, pentru a împiedica ancheta DNA în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

“Ne-am săturat de folosirea abuzivă a imunităţii parlamentare! Vrem ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie trataţi egali de către justiţie, fără ca unii să se ascundă în spatele scutului ridicat de colegii lor; mai ales atunci când subiectul anchetei este moartea unui om! Cerem ca Justiţia să fie lăsată să-şi facă treaba, iar Gabriel Oprea să fie cercetat şi judecat”, spun organizatorii de pe reţeaua de socializare Facebook. 

Acţiuni similare vor avea loc şi la Bucureşti, care are ca motto: „Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!”, dar şi în alte oraşe din ţară. .

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite