Universităţile timişorene sunt codaşele topurilor internaţionale ca prezenţă pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitate Timişoara
Universitate Timişoara

Un top al universităţilor, din punctul de vedere al prezenţei online, realizat de webometrics.info plaseasă universităţile timişorene în coada clasamentului pe ţări. Nici în ierarhizarea mondială a primelor 8.000 de instituţii de învăţământ superior prezente pe web, cele din Timişoara nu stau foarte bine.

Astfel, în realizarea ierarhizării au fost luate în considerare criterii ca activitatea şi vizibilitatea instituţiilor pe internet, dar şi calitatea şi cantitatea informaţiilor disponibile pentru studenţi, legăturile universităţii cu mediul economic şi industrial din zona respectivă şi chiar activitatea profesorilor, cercetătorilor şi studenţilor.

Universitatea de Vest din Timişoara este pe locul 10 în topul naţional al prezenţei pe web, top în fruntea căruia stă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Cel mai mare punctaj obţinut de instituţie a fost cel pentru mărime pe web care conta în proporţie de 20 la sută, adică stă bine ca număr de pagini ce para la o căutare pe internet. În topul mondial, Univestitatea de Vest ocupă locul 1.810.

Universitate Timişoara

Ceva mai bine decât Universitatea de Vest, stă Universitatea Politehnica din Timişoara, care în clasificarea naţională se află pe locul opt iar în cea internaţională pe locul 1.524. La fel, instituţia a fost apreciată pentru numărul de pagini rezultate în urma unei căutarii pe internet.


Universitate Timişoara

Universitatea de Medicină şi Farmaciei „Victor Babeş" din Timişoara este pe locul 22 în ţară ca prezenţă pe web , iar în lume, pe locul 3.870. Şi în cazul „Universităţii de sex şi şpagă", numărul de pagini au ridicat cota instituţiei în top.

Universitate Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite