Start pentru Festivalul JazzTM 2014: JazzyBIT, Andreya Triana, Terri Lyne Carrington şi Lizz Wright, în prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scena din Piaţa Victoriei este pregătită pentru festival
Scena din Piaţa Victoriei este pregătită pentru festival

Cea de a doua ediţie a Festivalului JazzTM va avea loc în perioada 9-11 iulie, în Piaţa Victoriei din Timişoara. Festivalul va fi deschis de trupa timişoreană JazzyBIT.

Pentru trei zile, centrul Timişoarei este rezervat pentru iubitorii de muzică deşteaptă. Pe scena montată în faţa Operei se va desfăşura cea de a doua ediţie a Festivalului JazzTM. Este vorba de cel mai important eveniment muzical găzduit de capital Banatului, dacă ţinem cont de numele artişilor care se află pe afişe, atât pe cele din 2013, cât şi pe cele din acest an. 
 

Festivalul va debuta în această seară, de la ora 20.00. Onoarea de a deschide balul le revine timişorenilor de la JazzyBIT. JazzyBIT a fost înfiinţată în 2011, la Timişoara de trei muzicieni: Teodor Pop (pian), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor Zsolt (tobe). De atunci, şi-au făcut un bun renume în rândul consumatorilor de jazz şi au participat la cele mai importante festivaluri de profil din ţară. Anul acesta au lansat primul lor album, “Touch the sky”.

Andreya Triana, comparată cu Amy Winehouse


De la ora 21, va urma concertul cu Andreya Triana. Britanica a fost comparată cu Nina Simone sau Amy Winehouse, vocea ei ieşind în evidenţă datorită asperităţilor şi a melanjului de neo-soul, jazz şi trip-hop ce o înconjoară. Şi lansat primul album, “Lost Where I Belong”, în septembrie 2010.

Triana a început o serie de colaborări cu artişti precum Flying Lotus, Mr. Scruff, Breach, Manu Delago sau Bonobo, cel care i-a şi produs albumul de debut.

Andreya Triana şi-a prezentat albumul la festivaluri precum Glastonbury, Outlook, Dimensions, Love Supreme şi în cluburi renumite precum North Sea Jazz Club, Bird, London Jazz Cafe sau Xoyo.


Terri Lyne Carrington are două premii Grammy
 

De la ora 22.00, pe scenă îşi vor face apariţia Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project feat. Lizz Wright. 


Percuţionista Terri Lyne Carrington a colaborat de-a lungul anilor cu Dizzy Gillespie, Stan Getz, Carlos Santana, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Joe Sample, Al Jarreau, Dianne Reeves şi mulţi alţii.

Artista a câştigat un premiu Grammy în 2012 pentru Best Vocal Jazz Album, iar în 2013 i-a fost decernat premiul Grammy pentru Best Instrumental Jazz Album - acordat pentru prima oară unei femei.

Carrington va însoţită de un grup “all star” format din: Lizz Wright - voce, Tia Fuller - saxofon, Ingrid Jensen - trompetă, Rachel Z – pian/clape şi Matthew Stevens – unul dintre cei mai străluciţi chitarişti ai generatiei sale.

În ziua a doua, pe scena din faţa Operei vor evolua: Blazzaj, Neil Cowley Trio, Al Jarreau.

În ultima seară vor evolua la JazzTM: Teo Milea, Anoushka Shankar, The Cat Empire.

Accesul la JazzTM este gratuit însă se pot rezerva locuri pe scaun într-o zona special amenajată din faţa scenei cu 50 lei/festival. 

Citeşte despre concertele de anul trecut:

FOTO Festivalul JazzTM 2013. Ziua 1: Richard Bona a ridicat în picioare aproape 3.000 de timişoreni

FOTO Festivalul JazzTM 2013. Ziua 2: Cea mai bună voce de jazz din lume i-a vrăjit pe bănăţeni

FOTO VIDEO Festivalul JazzTM. Ziua 3. Macy Gray după ce a urcat pe scena din Piaţa Victoriei: „Câteodată omul mai bea, câteodată mai şi fumează”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite