Se redeschide circulaţia maşinilor în Piaţa Unirii după aproape jumătate de secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Nicolae Robu a decis să deschidă provizoriu Piaţa Unirii pentru circulaţia maşinilor pe întreaga perioadă a lucrărilor de reabilitare în zona Cetate

Primăria Timişoara va deschide Piaţa Unirii pentru maşini aşa cum a fost până în anii 60, când se putea încă circula pe toate cele patru laturi.

Începând de miercuri, maşinile care vin de pe strada Gheorghe Lazăr vor putea trece prin faţa Palatului Baroc, iar apoi să îşi continue drumul pe strada Ţarcului. Circulaţia este valabilă şi în sens invers.

Nicolae Robu va transforma Piaţa Unirii şi într-o imensă parcare. Şoferii vor avea la dispoziţie 150 de locuri de parcare în faţa Şcolii Generale “Nikolaus Lenau”, cât şi în faţa Domului Catolic.

“Doar maşinile mici vor putea trece prin piaţă. Se va circula în ambele sensuri dar cu limitări de viteză. Se vor pune şi nişte jaloane pentru delimitarea zonei carosabile. Am recurs la această soluţie pentru că şoferii au avut abonamente TimPark în zonă şi din cauza lucrăilor nu mai puteau parca”, a declarat Nicolae Robu.

Chiar dacă şoferii ar fi avut ocazia să se obişnuiască cu faptul că întreaga zonă Cetate va deveni pietonală după lucrările de reabilitare, primarul Nicolae Robu consideră că înainte de toate Primăria trebuie să asigure alternative de parcare. Pentru asta ar urma să apară noi parcări pe Popa Şapcă şi în Parcul Brătianu.

Circulaţia şi parcarea din Piaţa Unirii se va stopa la primăvară, când vor începe efectiv lucrările re reabilitare a piaţei.

Citeşte şi:

FOTO Centrul Timişoarei întră în reabilitare. Peste doi ani cartierul Cetate va fi de nerecunoscut

FOTO Zona istorică a Timişoarei, doar parţial închisă în prima fază a lucrărilor de reabilitare



 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite