Scriitorul Daniel Vighi: “Victor Ponta poate deveni un Putin al României. Este foarte posibilă o nouă dictatură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Vighi, unul din importanţii lideri ai societăţii civile din Timişoara, şi-a exprimat indignarea faţă de atitudinea premierului Victor Ponta care l-a acuzat de fascism pe scriitorul Mircea Mihăieş.

Daniel Vighi susţine că cel mai de preţ lucru al unui scriitor nu sunt vilele şi averile, ci dreptul de a se exprima liber, exact ce a făcut şi Mircea Mihăieş. Este lucru care l-a deranjat pe Victor Ponta, care după criticile venite din partea lui Mircea Mihăieş de-a lungul anilor a decis să plătească numite poliţe. 

“Este foarte grav să afirmi despre un om de cultură precum Mircea Mihăieş că este fascist. Este o reacţie dată de ignoranţă. Ponta se joacă cu cuvintele. Este îngrijorător. Arată o gândire şi instinct politic de tip Putin. Este inadmisibil să ataci un om pentru că se exprimă liber de 25 de ani şi pentru că este critic la adresa oricui. Să spui că este fascist şi antiromân ţine de incultură politică şi ideologică”, a declarat Daniel Vighi.

Conform vicepreşedintelui Societăţii Timişoara, această incultură politică a lui Ponta este fundamental unei viitoare dictaturii.
 

“Este foarte posibilă o nouă dictatură în România, în Europa. Fascist cu apucături totalitare este Ponta. Acest om poate deveni un Putin al României. Un dictator. Este un fricos. Se teme de orice. Dictatorii au fost fricoşi, la fel a fost şi Ceauşescu, de aceea se înconjoară de tot felul de poliţii politice”, a mai declarat Daniel Vighi.

Vighi face un apel tutror scriitorilor din Timişoara să se unească şi să reacţioneze în acest caz periculos. "Aici nu contează că eşti băsist sau nu. Trebuie să existe o reacţie în prumul rând pentru că Mircea Mihăieş este timişorean", a mai spus scriitorul şi profesorul universitar.

Citiţi şi:
 

Societatea Timişoara protestează vehement faţă de grosolana jignire adusă lui Mircea Mihăieş de către Ponta

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite