Record istoric de pasageri în luna august pe Aeroportul Timişoara. „Este rezultatul introducerii a patru noi destinaţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este a şaşea lună consecutiv-ascendentă în privinţa traficului de pasageri, în luna august fiind înregistrat un record lunar istoric.

Primele nouă luni ale anului au adus la Aeroportul Internaţional Timişoara o creştere a numărului de pasageri cu 2,5% comparativ cu anul precedent. 

În perioada ianuarie-septembrie 2019, 1.185.212 de pasageri au călătorit spre/dinspre Aeroportul Timişoara, în timp ce în aceeaşi perioadă anului 2018 au fost înregistraţi 1.156.011 de pasageri.

Este a şaşea lună consecutiv-ascendentă în privinţa traficului de pasageri, în luna august fiind înregistrat un record lunar istoric de 166.708 de călători. 

În septembrie un număr de 158.127 de pasageri au tranzitat Aeroportul Timişoara, cu 13,4% mai mulţi decât în anul precedent. În aceeaşi lună a lui 2019, numărul de zboruri a crescut cu 9,6%, comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.640 de aeronove care au aterizat sau decolat de la Timişoara.  

„Creşterea numărului de pasageri şi înregistrarea unui record lunar istoric în luna august este rezultatul introducerii, încă din luna iulie, a patru noi destinaţii spre trei ţări din Europa, dar şi lansarea unei rute noi din Timişoara către Stuttgart. În continuare, încercăm să identificăm noi oportunităţi de zbor, astfel încât să putem menţine constant, stabil şi în condiţii de eficienţă economică numărul de pasageri. De asemenea, ne dorim să atragem turişti străini în zona Banatului, pentru a lua parte la manifestările culturale, care perced anul 2021– anul Capitalei Culturale Europee şi pentru a descoperii tradiţiile locului.”, a spus directorul aeroportului Daniel Idolu.

În privinţa curselor charter de vacanţă, până în prezent, s-a înregistrat o creştere de 40%  faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018. Dacă în anii precedenţi, cursele charter de vacanţă erau operate până în la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii noilor destinaţii de vacanţă disponibile de pe aeroportul din Timişoara, unde clima favorizează un sejur extins, unii operatori de turism au crescut perioada de operare până în luna noiembrie. În această perioadă, se stabilesc rutele de vacanţe estivale pentru 2019, care vor fi făcute publice curând.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite