Radiografia unui festival: rockul timișorean a intrat în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte puțină lume în ziua a doua a festivalului TIM Rock 2012
Foarte puțină lume în ziua a doua a festivalului TIM Rock 2012

Cea de a doua zi a festivalului TIM Rock 2012 a arătat un adevăr sumbru: rockerii din Timișoara sunt pe cale de dispariție. În cea de a doua zi a festivalului spectatorii plătitori ar fi încăput într-un autobuz mai mare

Festivalul TIM Rock  - o veritabilă supapă pentru generațiile anilor 80, a fost resuscitat de o mână de rockeri timișoreni, în dorința de a oferi o alternativă la șușanelele organizate în oraș. Din păcate, cu toate că s-a realizat un line-up destul de valoros, cu trupe bune din zonă, dar și câteva nume consecrate la nivel național, doar un singur sponsor a fost curios să dea un ban.

De restul susținerii s-a ocupat Primăria, prin banii din bugetul consacrat evenimentelor cultural-artistice. În rest, numai bețe în roate: scena din Muzeul Satului Bănățean, care este oferit gratuit oricărui polularist, a fost disponibilă doar contra cost pentru TIM Rock. CJT nici nu a vrut să audă de un sprijin. Astfel, s-a ajuns ca prețul biletului de 30 de lei, pe zi.

Din nefericire, nici spectatorii nu s-au înghesuit la concerte. Dacă în prima zi, au fost câteva sute de spectatori, veniți în special pentru Desant, Vița de Vie și Iris, joi seara, Muzeul Satului a fost dezolant de gol. Și printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat Mircea Baniciu și Krypton.

Ce se întâmplă aici acum este o radiografie care arată starea actuală a rockului timișorean. Radiografia nu minte. Acolo se vede orice boală, nu poți minți. Există formații care nn cântă rău, nu coboară sub un anumit nivel, dar nu mai există fenomenul de masă care a existat la TIM Rock, pe vremuri, când veneau 3.000-4.000 de oameni. Astăzi nu cred că sunt mai mult de o sută de oameni. Poate că este și o conjunctură proastă. Festivalul e în mijlocul săptămânii, studenții sunt în sesiune, sunt alegerile, prețul biletului. Sper ca organizatorii să nu se descurajeze și să se continue și la anul, pentru că era nevoie de un festival de rock la Timișoara”, a declarat Mimo Obradov, cunoscut realizator muzical la TVR Timișoara, care a asistat și la primele ediții TIM Rock.

TIM Rock 2012 ar fi trebuit să se desfășuare într-un week-end, însă, când a fost depus proiectul încă nu se știa data alegerilor locale. Având în vedere că duminică timișorenii se duc la urne, evenimenele în aer liber sunt interzise, astfel că organizatorii au fost nevoiți să mute festivalul la mijlocul săptămânii.

Ultima zi a festivalului TIM Rock îi va aduce pe scena din Muzeul Satului formațiile All, Mircea Bunea Trio, Stone Fiction, Grimegod, Sanctuar, Bio, Coma și Implant Pentru Refuz. Concertele vor începe de la ora 17.00.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite