Primul „dinozaur“ mazilit de Dominic Fritz după câştigarea alegerilor trebuie repus în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara trebuie reangajat ca director adjunct al instituţiei FOTO Arhivă
Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara trebuie reangajat ca director adjunct al instituţiei FOTO Arhivă

Primul director schimbat de primarul Timişoarei Dominic Fritz, după câştigarea alegerilor din 2020, directorul interimar al Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan, trebuie repus în funcţie. Cojan a câştigat procesul prin care a contestat măsura luată împotriva sa.

Lovitură de teatru în dosarul în care fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan, a contestat schimbarea sa din funcţie, de către primarul Timişoarei, Dominic Fritz. După ce a pierdut în primă instanţă, la Tribunalul Timiş, Dorel Cojan a obţinut câştig de cauză în recursul de la Curtea de Apel Timişpoara, obţinând o sentinţă definitivă care obligă Primăria Timişoara să îl repună în funcţie.

„Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara la emiterea unei dispoziţii prin care să se dispună reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii dispoziţiei, dacă aceasta există în statul de funcţii al instituţiei, iar în caz contrar într-o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara să plătească reclamantului o despăgubire egală cu diferenţa între veniturile obţinute în perioada respectivă şi cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data încetării raportului de serviciu şi până la reintegrare”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, care este definitivă.

Pensionar MAI, Dorel Cojan, director adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, a condus până în iulie 2021, timp de şase ani, Poliţia Locală din Timişoara din postura de interimar, fiindu-i delegate atribuţiile de director executiv. După instalarea în funcţie, Dominic Fritz l-a împuternicit la comanda Poliţiei Locale pe cel de-al doilea adjunct, Dumitru Domăşneanu.

„Cred că şi acesta este un semnal că în Timişoara lucrurile încep să se schimbe, şi cred că cu asta vom putea avea o perioadă scurtă de tranziţie şi apoi un nou început la Poliţia Locală”, a declara Dominic Fritz, care anunţa că va fi organizat şi un concurs pentru postul de director executiv al Poliţiei Locale Timişoara.

Între timp, concursul de director al Poliţiei Locale Timişoara a fost câştigat de Atila Hajdu, iar postura lui Cojan în cadrul Poliţiei Locale Timişoara este încă incertă. Cel mai probabil, Cojan va fi reîncadrat pe un post de director adjunct. Dorel Cojan nu este singurul director din „garda veche” care l-a învins pe Dominic Fritz în instanţă. Fostul director al Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş, a câştigat, de asemenea, mai multe procese cu primăria, după ce a fost „mazilit” de noua echipă de conducere din Primăria Timişoara.

Aproape 40 de ani pe funcţii de conducere

CV-ul lui Dorel Cojan scoate la iveală faptul că în ultimii aproape 40 de ani acesta a stat 35 de ani numai pe funcţii de conducere. Concret, între 1981 şi 1985, Cojan a fost Şeful Compartimentului Sectorişti din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Între 1988  şi 1990, Cojan a fost şeful Compartimentului Agenţi Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Cojan evită, însă, să folosească termenul de Miliţie, folosind şi pentru perioada dinainte de 1989 denumirea de Poliţie.

După Revoluţie, Dorel Cojan a fost pe rând şeful Biroului Ordine Publică Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Biroului Poliţie Rutieră Timişoara, şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Secţiei 2 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră. Din 2006, Dorel Cojan ocupă funcţia de director executiv adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, conducând în ultimii cinci ani instituţia care nu are un director executiv.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şeful Poliţiei Locale din Timişoara a rămas fără permis. A circulat cu 102 kilometri la oră în localitate

Care este venitul lunar al şefului Poliţiei Locale Timişoara, instituţie implicată într-un scandal de anvergură. Fostul miliţian ridică o mică avere de la stat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite