Pregătiţi obiectele de care nu mai aveţi nevoie şi adunaţi frunzele din jurul casei: începe curăţenia de primăvară în Timişoara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Retim sunt pregătiţi să adune deşeurile
Angajaţii Retim sunt pregătiţi să adune deşeurile

Primăria a anunţat programul după care se va face curăţenia de primăvară în acest an, la sfârşitul lunii martie acţiune care va viza obiecte de uz casnic şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor.

Colectarea deşeurilor se va desfăşura în două etape. Prima, între 19 şi 25 martie, va viza partea de nord a oraşului, raportat la canalul Bega, iar cea de-a doua, între 26 martie şi 1 aprilie, partea de sud a Timişoarei. În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc. De asemenea, timişorenii sunt rugaţi ca resturile provenite din tăieri de corecţie a copacilor (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim un metru şi legate în snopi, pentru a facilita colectarea acestora. În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) sau deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie). Astfel de resturi pot fi duse la unul dintre cele patru puncte de colectare din oraş.

Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000-2.000 lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite