Noul stadion din Timişoara va avea 30.000 de locuri, va costa 122 de milioane de euro şi ar trebui să fie gata în 2025

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Randare noul stadion din Timişoara
Randare noul stadion din Timişoara

Proiectul noului stadion de la Timişoara merge înainte. Consiliul Judeţean Timiş supune aprobării indicatorii tehnico-economici ai arenei care se va construi în capitala Banatului.

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că vineri, 11 iunie, se va supune aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului care se va construi pe locaţia actualei arene.  

Stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri, aceasta fiind una dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate şi care a fost aleasă celui mai bun raport facilităţi - cost. Va fi un stadion fără pistă de atletism, cu tribunele aproape de teren. Asta după ce Alin Nica s-a întâlnit cu liderii suporterilor lui Poli, care nu au agreat varianta cu pistă de atletism.

Alin Nica susţine că investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Judeţean intrând o cofinanţare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât şi neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul naţional. 

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în patru ani, incluzând studiul de fezabilitate şi proiectarea obiectivului. 

Investiţia va fi realizată de către Compania Naţională de Investiţii, arena urmând a fi predată în patrimoniul judeţului. 

Stadionul Dan Pălinişanu ar putea fi demolat în toamna acestui an.

Vă mai recomandăm:

Timişoara ar putea avea stadion nou. Arena de 30.000 de locuri a intrat în licitaţie publică

FOTO Povestea celui mai mare stadion din Banat, care îşi serbează ziua pe 1 Mai

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite