Lider PSD, atacat dur de PNL: „E cunoscut mai mult datorită învârtelilor imobiliare ale fratelui său”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL Timiș a lansat un atac dur la adresa președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, care este și lider al deputaților PSD. Simonis spune că atacul venit din PNL nu afectează coaliția de guvernare.

PNL Timiș, condus de Alin Nica (dreapta), a lansat un atac dur la adresa lui Alfred Simonis (stânga)
PNL Timiș, condus de Alin Nica (dreapta), a lansat un atac dur la adresa lui Alfred Simonis (stânga)

Noua organigramă a Direcției de Asistență Socială (DAS) a Primăriei Timișoara, aprobată cu scandal de Consiliul Local Timișoara, a stârnit o nou conflict politic care are în centru PSD, PNL și USR.

În timp ce USR acuză PSD și PNL că „au folosit toate mijloacele pentru a bloca reorganizarea DAS”, PNL acuză PSD și USR că s-au aliat pentru a aproba proiectul, după o discuție telefonică avută în timpul ședinței, de către primarul Dominic Fritz cu președintele PNL Timiș Alfred Simonis.

Peste 100 de amendamente propuse de un consilier PSD

„Consilierii PNL, alături de consilierul Radu Țoancă (PSD), au folosit toate mijloacele pentru a bloca reorganizarea DAS: intimidarea directă a dezbaterii publice pe marginea proiectului și apoi prezentarea în cadrul ședinței de Consiliu Local a aproape 100 de amendamente! Dl. Țoancă le primise în plic chiar înainte de ședință, de la un grup de persoane din DAS opus oricăror schimbări, și avea pretenția să fie citite, judecate și votate pe loc” , a transmis USR Timiș .

USR mai arată că după mai multe amendamente ale consilierului PSD Radu Țoancă au fost respinse, „văzând că și acest lucru de tergiversare nu are succes, (nr consilierii PNL) aceștia au părăsit sala de plen (cu onorabila excepție a consilierei PNL Daniela Mariș) ”.

„Faptul că există o rezistență atât de mare este o dovadă că schimbările sunt reale. Continuăm să le facem, cu ideea că regulile, competența și respectul față de cetățeni vor prima în Primărie și instituții din subordinea Consiliului Local Timișoara. Mă bucur că Direcția de Asistență Socială îi va putea ajuta pe copii din Kuncz, adulții cu dizabilități sau pe cei care suferă din pricina unor adicții. Nu lăsăm pe nimeni în urmă” , a transmis președintele USR Timiș, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reacția dură a PNL Timiș

La rândul lor, liberalii (care au o alianță nedenunțată cu USR) susțin că „dezbaterile din Consiliul Local Timișoara privind reorganizarea Direcției de Asistență Socială au scos la lumină felul în care funcționează alianța USR-PSD la nivel local”.

„Primarul Dominic Fritz a reușit să umilească partenerii de alianță, apelând la ajutorul liderului județean al social-democraților, care și-a umplut consilierii de ridicol numai din dorința de a nu îl supăra pe Fritz. (...) În timp ce discuții pe amendamente la început, primarul Dominic Fritz a ieșit din sala de ședințe și a fost văzut vorbind foarte agitat la telefon” , a transmis PNL.

Potrivit „informațiilor care au ajuns la PNL Timiș”, Fritz a vorbit la telefon cu deputatul Alfred Simionis, „cunoscut mai mult datorită învârteilor imobiliare ale fraților decât pentru activitatea politică sau administrativă”.

„Dominic Fritz l-ar fi rugat pe Simonis să îl ajute încă o dată și să oprească oamenii din Consiliul Local să pună în pericol proiectul care îi va permite lui Fritz să angajeze 44 de oameni în noua Direcție de Asistență Socială. La câteva minute după ce primarul sa întors în sală, amendamentele au fost respinse chiar de consilierii PSD, iar consilierul Radu Țoancă a decis să retragă amendamentele rămase” , au transmis liberalii.

„Din păcate, asistăm la formarea unei coaliții toxice pentru Timișoara. Această coaliție a compromisului funcționează doar pentru a servi interesele unor oameni politici și nu sunt nicio legătură cu interesul cetățeanului. Și la Consiliul Județean o situație similară nu arată modul în care lucrează această coaliție care a fost la un pas să pună în pericol desfășurarea celui mai important proiect al orașului din ultimii ani și mă refer la Timișoara Capitala Europeană a Culturii”, a transmis Adrian Lulciuc. . ” , liderul de grup al PNL din Consiliul Local Timișoara. 

Simonis neagă discuția cu Fritz

Contactat de „Adevărul”, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, susține că sunt discuții cu „aproape toți liderii politici județeni și naționali, ori de câte ori e necesar” și „îi este foarte complicat să înțeleagă dacă e o acuzație în sine că niște. . .  oameni politici discută între ei”.

„N-am avut o discuție în ultimele trei-patru zile cu Dominic Fritz și asta vă pot garanta. În schimb, nu văd o problemă dacă aș fi avut-o. Domnul Nica (nr președintele PNL Timiș), probabil că fiind preocupat de problemele penale pe care le are domnia sa, și are multiple acuzații de fapte penale, fiind copleșite de ele, se simte hărțuit, hăituit și nu dă seama. Se pune într-un colț și împroașcă cu noroi, dar vorbește numai proștii și aberații”, a declarat Simonis.

Referitor atacul PNL Timiș, potrivit abilităților, este „cunoscut mai mult decât învârtelii Simona și are frate decât pentru activitatea politică sau administrativă”, liderul PSD spune că, potrivit „standardelor de acum trei ani” ale liderului PNL, el însuși este „un penal. . ”.

„Eu nu am alianțe locale cu un astfel de om. Pe de altă parte, dacă vorbim de combinații imobiliare, să-l ferească Dumnezeu pe domnul Nica și pe cei de la PNL, ca cineva să se apuce să investigheze cu adevărate combinații imobiliare ale domniei sale de la Dudești, unde a fost primar. Cred că la un moment dat cineva se va apuca și de asta. În rest, n-am ce comenta. Aberații și insinuări penibile, fără sens” , a mai declarat Simonis.

Liderul deputaților PSD a mai spus că disputa PNL – PSD din Timiș nu va afecta coaliția de guvernare a nivelului central.

„Eu am o relație rece cu domnul Nica de la începutul acestei coaliții. Nu au niciun fel de discuții cu domnia sa, altele decât cele necesare administrative, pentru care suntem obligați de cetățeni până la urmă, să colaborăm. De aici până la protocoale și colaborări și distanță mare” , a mai declarat Simonis.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite