Istoria obligă Ripensia să facă o nouă surpriză în Cupa României: Partida cu „U” Cluj se joacă, marţi, pe arena „Dan Păltinişanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Uzun şi Adrian Popa au prezentat noul echipament al Ripensiei Foto: Ştefan Both
Călin Uzun şi Adrian Popa au prezentat noul echipament al Ripensiei Foto: Ştefan Both

Ripensia Timişoara, echipă care evoluează în campionatul Judeţean Timiş, va juca marţi, în 16-imile Cupei României, cu Universitatea Cluj

Cu o zi înainte de cel mai important meci de la reînfinţare, oficialii şi jucătorii echipei Ripensia se gândesc să elimine o echipă de Liga I.

Timişorenii au căzut în şaisprezecimile Cupei României cu Universitatea Cluj, ocupanta locului 17 în prima ligă naţională.

“Acest meci reprezintă o nouă premieră. Este primul meci oficial cu o divizionară A. Sorţii ne-au adus în cale o echipă pe care putem să o învingem. Cum mai mulţi de dacă: Cu ce echipă va veni adversarul, ce strategie va avea. Este o candidată de retrogradare şi au meci importante vineri. E posibil să menajeze anumiţi jucători. Problemele noastre sunt salturile de la meciuri de judeţean la meci de eşalon superior. Indiferent cu ce jucători vine U Cluj, vom avea o cehipă pregătită bine şi solidă. Acest meci este un bonus pentru noi.

Obiectivul a fost să ajungem în 16-imile Cupei României. De acum avem de câştigat experienţă şi notorietate. Problema este să ne găsim echilibrul, nu este uşor în această alternanţă. Asta va fi secretul”, a spus Radu Suciu, antrenorul echipei Ripensia.

“Este o bucurie să întâlnim o echipă de prima ligă. De asta ne pregătim, să jucăm fotbal. Vrem să facem un meci bun. Cu modestie şi multă muncă putem face un joc bun. De aici poate veni şi rezultat bun. Important este să avem plăcere de a juca fotbal”, a spus Călin Uzun, căpitanul Ripensiei.

„Este un meci important pentru noi. Am picat cum nu se poate mai bine. Ne aduce aminte de realizările Ripensiei din anii 30. Vom aborda meciul cu maximă seriozitate. Să demonstrăm că nu am ajuns din întâmplare în 16-imilie Cupei. Este o diferenţă mare între eşalanoalele în care jucăm. Dar important este să fim conştienţi că se poate şi putem elimina o echipă de liga I. Istoria ne obligă să avem rezultate remarcabile. Ripensia să redevină o elită. Sper că putem începe ascensiunea împotriva acestei echipe. Mergem cu şansa a doua, dar vrem să facem un meci mare”, a spus Adrian Popa, jucătorul echipei “Ripi”.

Partida dintre Ripensia Timişoara şi Universitatea Cluj se va desfăşura marţi, de la ora 18.30, pe stadionul “Dan Păltinişanu”. Clubul timişorean a tipărit 8.700 de bilete, însă intrarea va fi liberă pentru cei sub 18 ani.
 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite