Incubator de afaceri de peste un milion de euro, pentru IMM-uri cu activităţi în domeniul meşteşugurilor tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri care sunt la început de drum vor avea parte de un sprijin din partea primăriilor din Timişoara şi Dumbrăviţa.

Noul incubator de afaceri s-a construit la ieşirea din localitatea periurbană Dumbrăviţa. A costat peste un milion de euro, jumătate din bani venind de la Uniunea Europeană, cealaltă jumătate fiind împărţită frăţeşte de primăriile din Timişoara şi Dumbrăviţa.

Incubatorul va sta la dispoziţia oamenilor de afaceri care se află la început de drum. Aceştia vor avea parte de preţuri preferenţiale pentru chiria pe birouri (2 euro pe metru pătrat) şi hale (1 euro pe metru pătrat).

“Am realizat deja un centru de afaceri în domeniul IT&C, pe care l-am inaugurat în Timişoara, acesta este un al doilea obiectiv şi mai avem un al treilea – Centrul de competenţă şi sprijinirea afacerilor în domeniul automotive, pe care îl vom finaliza în 2015”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Incubatorul de la Dumbrăviţa este rezervat IMM-urilor cu activităţi în domeniul meşteşugurilor tradiţionale, prelucrare de lemn, fier forjat, materiale pentru reabilitări de clădiri istorice şi producţie de dale. De asemenea, vor fi şi 13 IMM-uri din sectorul serviciilor.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 4.850.000 lei, din care aproximativ 1.776.000 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite