Evoluţii bune ale bănăţenilor prezenţi la Universiada din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Gheorghiţă. FOTO: Arhivă
Ştefan Gheorghiţă. FOTO: Arhivă

Ştefan Gheorghiţă, sportiv legitimat la CSM Lugoj, a obţinut prima medalie de aur pentru România la Universiada care are loc la Kazan, în Rusia, la lupte libere, categoria 84 de kilograme.

Sportivul care este student al Universităţii de Vest din Timişoara a câştigat cinci meciuri pentru medalie, învingându-i pe rând pe francezul Stephane Morczinski, pe bielorusul Amarhadshi Magomedov, pe basarabeanul Piotr Ianulov, pe uzbecul Umidjon Ismanov, iar în finală pe Shamil Kudiyamagomedov, reprezentant al ţării gazdă.

Ştefan Gheorghiţă mai are în palmares două medalii de bronz la Europenele din 2010 şi 2011 şi o clasare pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Duminică va intra în competiţia de lupte libere şi Beatrice Oancea, sportivă legitimată la CSM Timişoara, şi care va concura la categoria 67 de kilograme.

Un alt timişorean, Gabriel Toth, a avut o evoluţie foarte bună în echipa de baschet care reprezintă România la Universiadă. Chiar dacă "naţionala" a pierdut ultimul meci din faza grupelor, 53-78 cu Serbia, bănăţeanul s-a remarcat drept cel mai bun marcator al României în această partidă, cu 20 de puncte. Tinerii baschetbalişti s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei, unde vor juca, duminică, împotriva reprezentativei ţării gazdă.

Până acum, sportivii români au obţinut două medalii de aur şi patru de bronz la cea de-a 27 ediţie a Universiadei de vară.

Citeşte şi:

Un “Paşte Sportiv” la Timişoara: Alergarea pentru sănătate va avea loc în Parcul Botanic

FOTO Un sport jucat pentru prima oară la Timişoara a fost premiat la Salonul de Invenţii de la Geneva

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite