Cum a fost sancționat poliţistul din Timișoara care a fost filmat mergând cu motocicleta pe trotuar

0
Publicat:

După ce imaginile cu un poliţist care mergea cu motocicleta pe trotuar pentru a evita traficul din Timişoara au ajuns virale pe o platformă de socializare şi în mass-media locală, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a deschis o anchetă disciplinară şi l-a amendat.

Un trecător l-a surprins pe poliţist cu motocicleta pe trotuar. Foto Facebook
Un trecător l-a surprins pe poliţist cu motocicleta pe trotuar. Foto Facebook

Incidentul propriu-zis a avut loc la începutul acestei săptămâni, în Timişoara, unde un trecător a surprins un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș mergând cu motocicleta pe trotuar, spaţiu alocat doar pietonilor.

În imagini se poate vedea cum poliţistul traversează pe motocicletă Podul Decebal, către Prefectura Timiş, pentru a evita aglomerația din trafic. La un moment dat, el observă că este filmat, îşi parchează motorul pe spaţiul verde şi, tot prin spaţiul verde, porneşte furios către cel care îl înregistra, încercând să-l intimideze.

După apariţia acestui filmuleţ în mediul online, de unde a fost preluat de presa locală, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a transmis un comunicat în care a precizat că s-a autosesizat cu privire la comportamentul poliţistului şi l-a şi identificat pe acesta.

„Referitor la imaginile video apărute în mass-media pe 7 octombrie 2024, care surprind un bărbat deplasându-se pe trotuar cu o motocicletă pe Podul Decebal din Timişoara, poliţiştii s-au autosesizat, iar în aceeaşi zi a fost identificat un bărbat de 40 de ani, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul IPJ Timiş”, a precizat IPJ Timiş.

Potrivit aceleiaşi surse, poliţistul a fost amendat şi este cercetat disciplinar.

 „Având în vedere aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş a dispus demararea unei cercetări disciplinare a poliţistului, care a fost şi sancţionat contravenţional. Subliniem că un astfel de comportament nu este tolerat de instituţia noastră”, a mai transmis IPJ Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite