Controale pe urmele vânzătorilor de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiecte explozive confiscate de polițiștii timișeni
Obiecte explozive confiscate de polițiștii timișeni

Raziile polițiștilor care îi vizează pe vânzătorii de materiale pirotehnice fără acte de proveniență și în locuri neautorizate, precum piețele din Timișoara sau Lugoj, vor continua până după începutul noului an. Din primele zile ale lunii decembrie și până astăzi, capturile „explozive” făcute în Timiș au fost numeroase.

Perioada Sărbătorilor înseamnă mereu un aflux de obiecte pirotehnice periculoase mai ales pentru copii pe piața neagră din Timiș. Petardele au devenit „tradiționale” și se vând mai ales pe sub mână, în zonele cu mult trafic precum piețele din orașele mai mari ale județului. Zilele trecute, mii de obiecte pirotehnice au fost confiscate din Lugoj și Timișoara, într-o singură zi fiind ridicați și câte trei comercianți, iar marfa confiscată.

De departe cea mai spectaculoasă captură a fost însă cea de la jumătatea acestei luni, când 30 de tone de petarde au fost descoperite într-un depozit din localitatea timișeană Becicherecu Mic.

„Până în 9 ianuarie, polițiștii din întregul județ vor continua controalele care au ca scop verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă. Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens și numai în locurile autorizate în condițiile legii", au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite