Căderea comunismului va fi povestită în imagini la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de film documentar, DocumFest, organizat de TVR Timişoara a ajuns la a doua ediţie. În acest an, filmele vor ilustra importante părţi din istoria Europei de Est, adică prăbuşirea regimurilor comuniste şi evoluţia economică a fostelor state comuniste.

Organizatorii şi-au propus ca, în acesta an, să scoată în faţă filmele documentare româneşti şi să promoveze şi creatorii români. Publicul va fi surprins de acţiuni de care, poate, a uitat, de întâmplări sau revolte care au contat sau care au fost doar un pas în faţă pentru schimbarea unui regim politic.

La cele două secţiuni ale DocumFestului au fost înscrise 21 de filme din şapte ţări europene care se pliază pe tema acestei ediţii, „Revoluţii în Europa". Acestea vor concura pentru Trofeul Festivalului, Premiul pentru cel mai bun documentar şi Premiul pentru cel mai bun reportaj/anchetă. Creaţiile vor fi jurizate de persoane importante din lumea televiziunii şi a filmului ca Jeroene Depraetere din Belgia, preşedintele juriului, Leonhardt Krause din Germania, Nikola Lorencin din Serbia şi Gyukity Istvan din Ungaria. Alături de ei, vor fi reprezentanţii României, Cristian Tabără şi Consantin Jinga.

Festivalul începe mâine, 15 decembrie, la Club Setup din Timişoara, de la ora 10.00 cu un program proiecţii de filme. La ora 18.00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, după care cei prezenţi vor avea ocazia să vadă un film realizat de Studioul TVR Timişoara „Ziua de 16 decembrie", a lui Vasile Bogdan.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite