Bar ilegal din Complexul Studenţesc declarat cu tupeu „rulotă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: construcţie ilegala in Complexul Studenţesc
Timisoara: construcţie ilegala in Complexul Studenţesc

Un afacerist sfidează legea după ce a deschis un local construit ilegal pe spaţiul verde. Barul, construit în luna aprilie 2010, între două cămine studenţeşti, este încă deschis. Deşi patronul a primit de la Primăria Timişoara o dispoziţie de sistare imediată a lucrărilor, a continuat să construiască.

Ar fi culmea să mă opresc. Localul nu este o construcţie cum spun cei de la primărie, ci o rulotă", susţine Kildani Mousa, om de afaceri de origine israeliană, patronul barului Frangellico. Studenţii care stau în căminele alăturate, 10C şi 11C, sunt revoltaţi şi au decis să depună plângeri la Primăria Timişoara, mai ales după ce spaţiul verde din spatele barului a devenit groapă de gunoi.


Timisoara: construcţie ilegala in Complexul Studenţesc

Gălăgie şi lectură

Mihai Codoban este unul dintre studenţii supăraţi care a postat comentarii pe forumul campusului universitar în speranţa că primăria va lua măsurile necesare. „Pe lângă mizeria abundentă mă deranjează gălăgia. Unica noastră sală de lectură se află direct lângă construcţie, iar vara boxele sunt pe terasă", a spus Mihai (foto jos).


Mihai Codoban se declară revoltat de construcţia ilegală

În urma sesizărilor trimise în luna mai a acestui an, primăria a emis un ordin clar. „Terenul va fi adus imediat la starea iniţială", se arată în dispoziţia de sistare a lucrărilor emisă de Direcţia Urbanism a Primăriei Municipiului Timişoara. Deşi proprietarul nu a trecut la demolare, unica măsură provizorie luată de primărie a fost împrejmuirea construcţiei.



Incendiat, dar reconstruit

Timisoara: construcţie ilegala in Complexul Studenţesc

După două luni de la construire, barul a ars aproape în întregime, în luna iulie. Fără să obţină nici de data aceasta o autorizaţie de la primărie, omul de afaceri a reconstruit barul pe un spaţiu şi mai mare. „M-a costat mult rulota, dacă vroiam să construiesc ilegal nu mai dădeam bani pe ea, ci construiam direct pe teren", a spus patronul barului, Kildani Mousa.

Stampila proiect

Acesta a mai declarat că atunci când a încercat să obţină autorizaţia de construcţie a fost refuzat, fără să i se ofere vreo explicaţie. „Primăria are interese ascunse, doreşte bani pentru spaţiu. Legea îmi permite să aşez rulota pe orice spaţiu verde, mai ales că pe acesta îl şi deţin", a declarat Kildani Mousa. Patronul susţine că se judecă acum cu autorităţile locale pentru a obţine autorizaţia de construcţie.



Campusul studenţesc magnetul comercianţilor


Pe aleea principală din Complexul Studenţesc se pot număra peste 30 de localuri înghesuite între cămine. De la cafene, cluburi până la fast-food-uri şi pizzerii elegante. Barul Frangellico nu este singurul din Complex care se află în proces cu primăria. În aceaşi situaţie mai sunt alte şapte localuri construite fără autorizaţie.


Timisoara: construcţie ilegala in Complexul Studenţesc Timisoara: construcţie ilegala in Complexul Studenţesc
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite