Angajații SPA-ului de cinci stele de la Mako iau lecții de limba română FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ștrandul Hagymatikum de la Mako (Ungaria), inaugurat în ianuarie, româna a devenit limbă oficială, având în vedere că, în week-enduri, 70 la sută din clienți sunt din țara noastră.

Așa cum era de așteptat, noul complex SPA Hagymatikum, deschis la Mako, localitate maghiară de lângă graniță, are mare căutare în rândul românilor.

SPA de vis inaugurat în Ungaria, la granița cu România GALERIE FOTO


Spa de cinci stele construit la Mako. Află cât îi costă pe români distracţia la vecini

Încă de la deschiderea ștrandului, de la sfârșitul lunii ianuarie, s-a putut observa că toate informațiile erau afișate și în limba română, la fel și pe site-ul oficial. Maghiarii se așteptau la vizita celor din Banat, mai ales că și vechiul ștrand de la Mako a fost vizitat de românii din Vest. Astfel, la o lună de la inaugurare, reprezentanții Hagymatikum, susțin că la sfârșit de săptămână oaspeții români reprezintă și 70 la sută dintre clienți.

Dați CLICK pentru o GALERIE FOTO



Cursuri de limbă română pentru instructori de înot, recepționeri și maseuri


Dacă până acum au fost câțiva angajați care vorbeau nativ româna, pentru confortul clienților, au fost trimiși la un curs de specializare alte 15 persoane. Cursurile intensive de limba română durează patru luni și este rezervat pentru instructori de înot, recepțoneri și maseuri. Interesant este că la recepție, exista deja personal care vorbește limba română.

“Nu trebuie să învețe perfect limba română, dar în urma acestor cursuri vor putea înțelege lucruri elementare, pentru a putea ajuta sau îndruma clienții. Cursurile sunt organizate de consiliul local Mako, în cadrul unui proiect european”, a declarat Racz Monika, director general la Hagymatikum.



GALERIE FOTO 2

Proiectul transfrontalier presupune ca trei ștranduri din Ungaria și două orașe balneare din România, să se dezvolte pe plan internațional – românii urmând să ia cursuri de limba maghiară.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite