Aerobicul pe picioroange, un nou sport inventat la Timişoara, a fost certificat la Impossibility Challenger de la Potsdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Cojocnean la Impossibility Challenger
Ştefan Cojocnean la Impossibility Challenger

Ştefan Cojocnean, multiplu campion de sporturi extreme, promotorul picioroangelor moderne în România, a participat, la Potsdam (Germania), la o nouă ediţie a competiţiei Impossibility Challenger, unde a realizat al 12-lea record din carieră.

Timişoreanul Ştefan Cojocnean este singurul român care a a ajuns vreodată să participe în competiţia internaţională Impossibility Challenger. 

Anul acesta, întâlnirea recordmanilor mondiali a avut loc la Potsdam (capitala landului Brandenburg), unde Cojocnean a pregătit o oră de aerobic pe picioroange moderne. 

A fost practic primul atestat internaţional al acestui nou sport, născut practic la Timişoara. 

„Am fost alături de cei mai puternici oameni ai planetei din diferite domenii de exprimare a personalităţii. Oamenii aceştia sunt incredibili prin ceea ce reuşesc să realizeze şi să ne inspire, au cea mai bună memorie din lume, pot realiza flotări pe ouă crude fără să le spargă, pot trage maşini de câteva tone, pot jongla cu bile de cinci kilograme şi alte recorduri extraordinare!”, a spus Cojocnean, după competiţie.

aerobic

Sportivul a povestit că a fost foarte bine pregătit fizic şi mental, astfel că nu a avut nicio problemă să adauge la colecţie un nou titlu mondial. 

„M-am pregătit prin alergări nocturne, care începeau la ora trei-patru-cinci, pe malul Begăi. Da, a fost simplu deoarece am pregătit acest record de doi ani, iar Decalogul sănătăţii nu face excepţie nici în cazul meu! M-au ajutat ntrenamentele de zi specifice şi de noapte, suplimentele, pregatirea mentală specifică, masajul, cuvântarile motivaţionale pe care le ascult la antrenamente, acasă, la culcare şi evident cireaşa mea de pe tortul performanţei şi sănătăţii, Refacerea profundă după efort. Stresul meu nu a fost realizarea acestui record mondial, ci găsirea sponsorilor în realizarea acestei performanţe mondiale, naşterea oficială a unui nou sport!”, a mai spus Ştefan Cojocnean.

aerobic
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite