Şi, totuşi, cum ne controlăm emoţiile? Sfaturile unui psiholog român despre cum controlăm stresul

0
0
Furia, emoţia care ne afectează relaţiile FOTO www.top-psy.ro
Furia, emoţia care ne afectează relaţiile FOTO www.top-psy.ro

Emoţiile ne influenţează comportamentul în viaţa de zi cu zi, la fiecare pas. Uneori ţinem cont prea mult de părerile celorlalţi sau nu avem suficientă încredere în noi, alteori spunem lucruri urâte la nervi, de care mai apoi ne pare rău. Felul în care ştim să ne gestionăm comportamentul se reflectă în viaţa noastră. Cu puţin tact şi câteva secrete din partea specialiştilor, controlul emoţiilor poate fi „floare la ureche”.

Simona Ciff este din Târgu-Mureş, este Doctor în Ştiinţele Educaţiei, Master în Psihologie Clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, trainer şi autor de programe de dezvoltare personală pe: managementul stresului, managementul comportamentului, comunicare eficientă cu angajaţii/şefii/clienţii/partenerii/copiii, relaţii de cuplu, parenting şi public speaking. Este omul cu care atunci când vorbeşti, entuziasmul ei devinde contagios. Câteva minute se pot transforma în ore, iar timpul petrecut cu ea, cu siguranţă va fi în folosul tău. Asta şi caută să facă, în fiecare latură a domeniilor practicate de ea.

15 martie – ora 17, Bucureşti: „Controlul emoţiilor, cheia problemelor tale”

Tânăra psiholog cutreieră ţara în lung şi în lat, urcă pe cele mai înalte vârfuri ale munţilor şi vorbeşte cu cei mai înalţi şefi de instituţii. Ştie să vorbească atât cu cei mici, cât şi cu cei care trebuie să-i organizeze şi să-i conducă pe ceilalţi. De la mic la mare, pentru fiecare are un zâmbet şi câteva sfaturi perfecte pentru pus în practică. Tocmai de aceea, zilele acestea s-a gândit să le ofere oamenilor un seminar gratuit care să-i ferească de şedinţele de psihoterapie, iar cei care reuşesc să-şi controleze emoţiile cu siguranţă nu vor ajunge în cabinetul ei, spune tânăra.

Din miile de cazuri cu care am lucrat, am decis că dacă este un lucru pe care îl pot da societăţii, este să-i învăţ pe oameni că nu mediul îi stresează, ci că ei au un cuvânt de spus în faţa mediului stresant, ei pot să îşi protejeze sănătatea fizică, psihică şi relaţiile, dacă ei învaţă cum să se controleze, cum să-şi controleze nivelul de stres pe care îl resimt. Unul din scopurile mele în viaţă este să dau mai departe ceea ce mi-a schimbat mie personal viaţă. Vreau ca aceste cunoştinţe să ajungă şi la cei care nu îşi permit să plătească un psiholog, vreau ca oamenii să nu se mai îmbolnăvească atât de des de boli pe bază de stres! Pe de altă parte, mi se pare necinstit să chem oamenii la un curs plătit, fără ca ei să mă cunoască şi fără să ştie ce am de oferit. Îmi doresc ca părinţii şi profesorii să educe copiii fără violenţă, iar oamenii să ştie să îşi construiască relaţii împlinite. Acesta este felul meu de a face lumea mai bună” spune psihologul Simona Ciff

Cum să-ţi faci un plan de management pentru propriile emoţii

Seminarul gratuit „Controlul emoţiilor, cheia problemelor tale!” va avea loc marţi 15 martie, în Bucureşti, în Aula Universităţii Lumina, începând cu ora 17. În cele trei ore petrecute cu Simona, cei prezenţi pot afla formula cheie pentru a-şi stăpâni furia, teama sau vinovăţia. Cine vrea să participe, încă se mai poate înscrie.

 „Afli şi poţi învaţă cele mai eficiente tehnici care te ajută să îţi controlezi emoţiile (furia, teamă, vinovăţia), conştientizezi care îţi sunt punctele vulnerabile, înveţi legătură dintre gânduri, emoţii şi modul în care reacţionezi, îţi faci un plan de managementul emoţiilor pe care poţi să-l foloseşti toată viaţă, fără să ai nevoie de psiholog, cunoşti care sunt cele 10 credinţe toxice care ne provoacă emoţii care ne afectează, cum să te ridici şi să ai stimă de sine indiferent de eşecul prin care treci. Ţi-e teamă de ce cred ceialalţi despre tine şi accepţi uneori lucruri pe care nu ţi le doreşti? Ţi-e teamă că nu o să reuşeşti sau că nu eşti suficient de bun? Ţi-e teamă că o să fii respins şi părăsit? Te enervezi uneori şi spui lucruri pe care le regreţi uneori? Te enervezi şi îţi critici partenerul şi loveşti, chiar dacă uşor, copilul? Te enervezi şi te doare stomacul, capul sau inima? Te simţi la capătul puterilor şi ai impresia că nu o să o scoţi la capăt? Te simţi vinovat pentru lucrurile din trecut sau ai impresia că mai toate greşelile care se întâmplă sunt din cauza ta? Dacă răspunsul tău este „Da” la marea majoritate a întrebărilor, atunci seminarul acesta este pentru tine!” spune psihologul Simona Ciff

Tânăra psiholog spune că emoţiile sunt parte din viaţa noastră. Însă, când acestea scapă de sub control, ne produc suferinţă şi sub conducerea lor facem şi spunem lucruri care se întorc împotriva noastră. Tocmai de aceea este esenţial să ştim să le controlăm cât mai bine, să avem de fiecare dată o formulă perfectă pentru a ne stăpâni furia. Nu se va întâmpla totul peste noapte, dar cu puţin tact şi multă muncă, controlul emoţiilor poate avea efecte neaşteptat de bune, în viaţa fiecăruia.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri