Prima reconstrucţie mamară din 2015, la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
reconstructie

La Târgu-Mureş a avut loc astăzi 5 martie prima reconstrucţie mamară prin subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare. Operaţia a durat două ore, iar femeia în vârstă de 50 de ani a beneficiat de această intervenţie gratuit

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chiururgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Senin NEGOVAN, au efectuat astăzi, 5 martie 2015, prima reconstrucţie mamară din anul 2015

Procedurile au fost realizate gratuit prin Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie.

Restaurarea sânilor pierduţi după o mastectomie ajustează echilibrul emoţional al persoanei şi o ajută să îşi reocupe locul în familie şi societate. Reconstrucţia îmbunătăţeşte calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar, operaţia ajută femeia să treacă mai usor peste acest moment dificil din viaţa ei. Obţinerea aspectului fizic dinainte de mastectomie reface percepţia femeii asupra propriei imagini, fapt ce se corelează cu creşterea stimei de sine, a încrederii în propriile forţe şi cu convingerea ca viaţa a revenit la normal.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit indicaţia de reconstrucţie mamară, imediată sau secundară.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului trecut.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite