Liceenii de la Papiu s-au întâlnit cu deţinuţii în cadrul programului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Papiu s-au întâlnit cu trei deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Mureş
Elevii de la Papiu s-au întâlnit cu trei deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Mureş

Aproape 60 de elevi ai Colegiului Naţional Alexandru Papiu Ilarian au participat la o întâlnire interactivă cu trei tineri deţinuţi ai Penitenciarului mureşean, în cadrul programului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”.

Întâlnirea a fost organizată de poliţiştii mureşeni, conform cărora, din diverse motive (din care amintim dorinţa de aventură, influenţa anturajului, probleme financiare, familiale sau faptul că uneori tinerii doresc să obţină prea mult în timp foarte scurt) adolescenţii ajung în sfera criminalităţii. Dealtfel, delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana comiterii infracţiunilor de orice fel. Pentru prevenirea acestei categorii de acte antisociale au fost organizate întâlnirile dintre elevii liceelor din judeţ şi deţinuţii Penitenciarului Târgu-Mureş.

elevi papiu

Papiiştii au fost puşi faţă în faţă cu trei deţinuţi tineri, având oportunitatea de a afla cum e viaţa la închisoare, cât de greu le este deţinuţilor fără afecţiunea persoanelor apropiate şi, totodată, cum se pot feri de viaţa după gratii. Acest gen de întâlniri are ca efect imediat conştientizarea consecinţelor pe care le implică comiterea actelor ilegale de orice fel, în sensul descurajării comportamentului infracţional. 57 de elevi de liceu au participat la întâlnirea din cadrul programului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, iar poliţiştii au afirmat că întâlnirile de acest gen vor continua pe parcursul întregului an şcolar.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite