Jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea unui urs din Gheorgheni care se hrănea din tomberoane VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock (arhiva)
Foto Shutterstock (arhiva)

Jandarmii au intervenit marţi dimineaţa pentru îndepărtarea unui urs din municipiul Gheorgheni, acesta fiind prezent în apropierea zonei industriale a localităţii pentru a se hrăni din tomboroane. Operaţiunea a durat o oră, ursul fiind îndepărtat în afara zonelor locuite ale municipiului.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, jandarmii au fost anunţaţi marţ dimineaţa în legătură cu prezenţa unui urs de talie mică la periferia municipiului Gheorgheni. 

“La ora 05:52, un bărbat a anunţat prezenţa unui urs în apropierea zonei industriale de la marginea municipiului Gheorgheni, situată pe strada Nicolae Bălcescu. La faţa locului a fost trimis un echipaj de ordine publică, format din poliţist şi jandarm. Ursul era prezent în acea zonă şi se hrănea din tomberoanele în care se pare că se aflau şi resturi de mâncare”, se arată în comunicat. 

Sursa citată a menţionat că în sprijinul primului echipaj au sosit mai multe patrule, formate din jandarmi şi poliţişti, care au trecut la izolarea şi îndepărtarea ursului în afara zonelor locuite ale oraşului. 

De asemenea, la faţa locului a fost prezent tot timpul şi un echipaj SMURD.

“Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ 1 oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente”, a mai precizat Jandarmeria Harghita. 

Jandarmii reamintesc cetăţenilor ca atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite