Incendiile de vegetație uscată fac ravagii în Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea”, au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de pe strada Ierbuş, din municipiul Reghin.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială care a constatat în momentul sosirii că ardea vegetaţie uscată care s-a propagat şi la un gard din apropiere, punând astfel în pericol bunurile localnicilor.

Pompierii militari au acţionat rapid şi au reuşit stingerea incendiului după aproximativ 40 de minute. Au ars vegetaţie uscată pe aproximativ 200 de metri pătrați, 25 de metri din gardul din apropiere şi aproximativ 100 de kilograme de rumeguş. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul nesupravegheat, în spaţii deschise.

Pompierii mureșeni le reamintesc cetăţenilor că, prin ordinul prefectului județului Mureș, este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, până în data de 31 decembrie a acestui an. Încălcarea acestui ordin se pedepseşte cu amendă de la 1000 – 2500 lei. Ordinul a fost dat din cauza faptului că incendiile de vegetație uscată au afectat, în județul nostru, suprafețe foarte mari de pădure, pășune, dar și bunuri materiale.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite