Candidaţii din judeţul Mureş pentru alegerile parlamentare de duminică. Astăzi, Colegiul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lokodi Edita candidează la Camera Deputaţilor din partea UDMR
Lokodi Edita candidează la Camera Deputaţilor din partea UDMR

Până la alegerile parlamentare ne despart câteva zile. La Colegiul 2, care cuprinde o parte din cartierele din Târgu-Mureş (inclusiv Tudor Vladimirescu, cel mai mare cartier al oraşului), alături de localităţile Mureşeni şi Remetea, se anunţă o bătălie crâncenă atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Senat.

Florin Buicu este candidatul USL pentru un loc în Camera Deputaţilor, în Colegiul 2 Târgu-Mureş. Acesta ocupă funcţia de cancelar al Senatului UMF şi a fost un aprig susţinător al lui Raed Arafat la începutul acestui an, când preşedintele Traian Băsescu l-a demis pe creatorul SMURD-ului din funcţia de subsecretar de stat. În plus, după desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş, Buicu a creat o petiţie împotriva acestei decizii, care a atras 80.000 de semnatari pe Facebook.

Alexandru Presecan este candidatul propus de Partidul lui Dan Diaconescu pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 2. Acesta este cunoscut pe plan local datorită funcţiei de coordonator al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Mureş.

PPMT-ul îl propune pe Boros Zoltan pentru Camera Deputaţilor. Acesta s-a făcut remarcat când, alături de alţi doi candidaţi din partea PPMT, a întrerupt o conferinţă de presă a candidatului la Senat din partea UDMR, Gyorgy Frunda. Boros le-a oferit reprezentanţilor UDMR o tăbliţă bilingvă cu "strada Gheorghe Doja/Dozsa Gyorgy utca" şi un volum despre "Legea votului uninominal", însă, după câteva schimburi de replici în limba maghiară, Frunda l-a scos din sală.

Deputatul Doru Oprişcan, care candidează pentru un nou mandat din partea Alianţei România Dreaptă (ARD) în Colegiul 2, este un aprig contestatar al legii electorale, pe care o consideră greşită în actuala ei formă, considerând că sistemul cu vot mixt ar fi cel mai corect. După ce a pierdut funcţia de preşedintă a Consiliului Judeţean Mureş în faţa lui Ciprian Dobre, Lokodi Edita speră să-şi ia revanşa candidând la Camera Deputaţilor din partea UDMR.

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău

Luptă aprigă pentru ocuparea unui loc în Senat

Markó Béla va candida la Senat din Colegiul 2 Târgu-Mureş, el reprezentând UDMR-ul. Fost vicepremier al României, Béla este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Scriitorilor din Ungaria şi a fost premiat în repetate rânduri de către cele două instituţii. Acesta il va avea de înfruntat pe Schwartz Ladislau, candidat ARD, care, la cei 57 de ani ai săi lucrează la Clinica de Urologie a Spitalului clinic judeţean Mureş şi ocupă de asemenea şi funcţia de director medical al spitalului.

Dorin Ovidiu Dogar este candidatul propus de PPDD pentru un loc în Senat, în Colegiul 2 Târgu-Mureş. Inginer economist, cu preocupări în domeniul apiculturii şi totodată un cunoscut ecologist, Dogar este candidatul PPDD creditat cu cele mai mari şanse de a ajunge la Senat.

Tokes Andras candidează din partea PPMT pentru un loc în Senatul României în Colegiul 2, fiind un susţinător al autonomiei Ţinutului Secuiesc, ideologie îmbrăţişată, dealtfel de toţi candidaţii acestui partid. Cosmin Duma candidează din partea USL pentru un loc în Senat, el fiind cunoscut ca un fost membru marcand al tineretului liberal din Mureş. Sorin Pădureanu, primarul localităţii Petelea, candidează din partea Patidului România Mare pentru un loc în Senat. Acesta a câştigat cel de-al doilea mandat la conducerea primăriei Petelea la alegerile din această vară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite