Vor reprezenta România la summit-ul Adobe Youth Voices

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă din Târgu-Jiu va reprezenta România la un summit organizat în SUA de către o celebră firmă din domeniul informatic. La acestă întâlnire de la Universitatea Santa Clara vor fi prezenţi aproximativ 100 de participanţi din peste 20 de ţări.

Mihaela Runceanu, profesor de informatică la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu, Victor Gabriel Purcaru, elev în clasa a XII-a, şi Andreea Cănăvoiu, studentă în anul I la Universitatea Politehnică din Timişoara, fost elevă a şcolii, se pregătesc să plece în Statele Unite ale Americii, pentru a lua parte la summit-ul care va avea loc în perioada 2-8 august la Universitatea Santa Clara de lângă San Francisco. La acest eveniment, care este organizat de către cunoscuta firmă Adobe din domeniul informatic, vor fi prezenţi aproximativ 100 de participanţi din peste 20 de ţări. 16 echipe din România s-au înscris în cursa pentru acest summit, dar numai formaţia gorjeană a fost selectată să participe. „Am selectat doi elevi care au participat la activităţile Adobe şi am aplicat pentru participarea la summit. Procedura a fost foarte riguroasă. Totul s-a desfăşurat în limba engleză şi online. Am completat formulare, am prezentat ideile noastre şi, în cele din urma, am fost selectaţi pentru participarea la summit. S-a punctat cretivitate şi originalitatea“, ne-a spus profesoara Mihaela Runceanu. Activităţile din cadrul acestei acţiuni, care este organizată de Adobe în colaborare cu reţeaua educaţională IEARN cu sediul al New York, constă în realizarea de proiecte media. Mihaela Runceanu a conceput împreună cu elevii proiecte media pe tema violenţei, iar la summit-ul din SUA la care au fost invitaţi vor prezenta un proiect despre valorile cultural româneşti, începând de la capodoperile lui Brâncuşi şi până la muzica şi dansurile tradiţionale. Toate costurile de participare vor fi suportate de către de firma americană.

Elevi de elită

Victor Gabriel Purcaru este elev în clasa a XII-a la clasa de matematică informatică şi este olimpic la informatică din clasa a V-a. Liceanu spune că participarea la summit-ul din SUA reprezintă o experienţă nouă din care are de învăţat: „E o experienţă nouă. Cred că va fi interesant. Nu mi se pare că America e tărâmul făgăduinţei, dar mă încântă faptul că voi intra în contact cu tineri din alte ţări şi culturi diferite“.
Andreea Cănăvoiu este acum studentă în anul I la Universitatea Politehnică din Timişoara, la Facultatea Electronică şi Telecomunicaţii, dar a început să lucreze în cadrul proiectului din clasa a XII-a. „Am fost puţin motivaţi că vom câştiga o excursie la New York, însă nu ne-am aşteptat să se concretizeze şi să fim cei selectaţi“, ne-a spus Andreea

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite