VIDEO Toţi turiştii prinşi de viitură pe Valea Olteţului au fost salvaţi. Cum s-au luptat salvamontiştii cu şuvoaiele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 40 de turişti şi localnici aflaţi la cules de ciuperci şi fructe de pădure în zona Văii Olteţului, care separă Munţii Parâng de Munţii Căpăţâni, au fost scoşi, ieri, de salvamontiştii gorjeni dintre şuvoaiele râului Olteţ.

Debitul râulului Olteţ a crescut de zeci de ori, în urma unei viituri, iar malul pe care era amenajat un drum forestier care merge până la Peşterea Polovragi s-a rupt în ambele sensuri, astfel încât zeci de oameni au rămas blocaţi. Salvamontiştii au fost chemaţi să-i scoată pe oameni din locurile în care au rămas izolaţi. „Am văzut că este vreme frumoasă şi am fugit de caniculă la munte. Nu ne aşteptam ca să se formeze o asemenea viitură. Am fost surprinşi şi nu am mai avut unde să plecăm. Drumul s-a rupt. Ne-am speriat“, a mărturisit un turtist.

Misiune de salvare dificilă 

Unul dintre salvamontişti a spus că acţiunea de salvare a fost dificilă, pentru că turiştii au fost nevoiţi să traverseze chiar zone acoperite cu apă. Până la urmă, totul s-a încheiat cu bine. 

Gorj: Un râu a rupt drumul în şapte locuri, în ambele direcţii   „Au fost aduse în condiţii de siguranţă toate persoanele. Am făcut verificări până în vârful muntelui pentru a vedea dacă mai este cineva. Toţi turiştii au ajuns în Polovragi şi s-au cazat la pensiunile din zonă“, 

a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. 

17 maşini au rămas încă pe Valea Olteţului, pentru că nu au mai putut fi scoase. În zilele următoare, autorităţile vor acţiona pentru refacerea drumului 

Salvamontiştii gorjeni au intervenit pentru salvarea turiştilor rămaşi blocaţi în munte 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite