VIDEO Acuzaţie de mită electorală în comuna lui Ponta. Cei care mergeau la vot erau răsplătiţi cu încălţăminte şi bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzaţia constă în faptul că rudarii din Baia de Fier au primit mită electorală
Acuzaţia constă în faptul că rudarii din Baia de Fier au primit mită electorală

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a depus o sesizare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, privind acordarea de mită electorală în comuna Baia de Fier, acolo unde îşi are domiciliul premierul Victor Ponta.

Liderul democrat-liberal susţine că o rudarii din catunul Glabenu, din comuna Baia de Fier (Gorj), au fost transportaţi cu o maşina la vot, iar, după ce votau, primeau papuci şi bere: „Se vede foarte clar pe imagini cum rudarii din Baia de Fier primesc bere şi papuci. Au fost duşi la vot cu maşina şi, după ce erau aduşi în cătunul în care trăiesc, primeau papuci şi bere. Oamenii au recunoscut că li s-a spus că voteze cu PSD şi cu candidatul acestui partid la Senat“.

Poliţia efectuează cercetări. „Am primit o sesizare despre mită electorală la Baia de Fier, că sunt transportate persoane cu un autovehicul şi pentru primirea unor bunuri. Se fac verificări“, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Reprezentanţii PSD Gorj neagă orice implicare a partidului în acţiunea de la Baia de Fier. „Nu există nicio dovadă că PSD a făcut lucrurile de care este acuzat. Pe maşina respectivă nu apare vreun însemn  al partidului şi nu este implicat nimeni în partid în asemenea lucruri. Este o acuzaţie nefondată, la fel cum au mai fost, menită să arunce PSD într-o lumină nefavorabilă“, a spus Ciprian Florescu.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite