Trăiesc fără energie electrică de aproape o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată Roşia de Amaradia în urma ninsorilor
Aşa arată Roşia de Amaradia în urma ninsorilor

S-a scurs aproape o săptămână de când 13 familii din comuna Roşia de Amaradia, din judeţul Gorj, trăiesc fără energie electrică.

Alimentarea cu energie a comunei Roşia de Amaradia s-a întrerupt în urma ninsorilor de sâmbătă trecută. Abia miercuri seara au fost remediate defecţiunile şi localitatea a fost din nou alimentată cu energie electrică. Cu toate acestea, 13 familii au rămas în continuare în întuneric. Una dintre familii se încălzeşte de la o centrală, care nu funcţionează din cauza lipsei de energie electrică. 

„Le-am pus la dispoziţie generatorul primăriei. Din fericire, dacă pot să spun aşa, celelalte familii se încălzesc cu sobe pe lemne. Am primit promisiuni că în cursul zile de astăzi (n.r. -ieri) vor veni echipe de intervenţie pentru a remedia şi aceste avarii. Problema este că oamenii au mers să-şi cumpere generatoare, dar preţurile lor au explodat, de la 400 de lei acum costă 700-800 de lei“,

a spus primarul localităţii Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Au rămas şi fără apă 

Locuitorii din comuna Roşia de Amaradia au rămas şi apă la reţeaua publică. „Oamenii au stat patru zile fără curent electric. A fost foarte greu. Pentru că nu am avut alimentare cu energie electrică am rămas şi fără apă la reţea. La şcoală nu s-au putut desfăşura cursuri, pentru că centrala termică nu a funcţionat. Au fost cursuri mai mult din programul «Şcoala Altfel»“, a mai precizat primarul Cotojman.

Roşia de Amaradia

Fără internet şi televiziune

Locuitorii din Roşia de Amaradia nu au televiziune prin cablu şi nici internet.Zăpada easte consistentă în continuare. Aşteptăm ca reţelele de televiziune şi internet să fie refăcute. Deszăpezirea s-a făcut cu întârziere. A fost un haos total pe drumul judeţean. Se va mai încerca lărgirea drumului“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite