Toate magazinele „second-hand“ din centrul municipiului Târgu Jiu vor fi închise. Cum s-a ajuns la asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de tip second-hand din zona centrală a municipiului Târgu Jiu vor fi închise
Magazinele de tip second-hand din zona centrală a municipiului Târgu Jiu vor fi închise

Magazinele de tip second hand din zona centrală a municipiului Târgu Jiu vor mai funcţiona doar câteva luni. Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât, în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, ca această activitate comercială să fie interzisă în zona centrală, termenul de conformare fiind de doi ani.

Administratorii au fost notificaţi de către Poliţia Locală cu privire la faptul că în perioada următoare trebuie să sisteze acest tip de activitate. Aproximativ zece magazine cu produse second hand funcţionează în centrul civic şi pe strada Calea Eroilor, care face parte din ansamblul monumentat conceput de marele sculptor Constantin Brâncuşi. 

„Există o hotărâre a Consiliul Local Târgu Jiu, care prevede că, în cel mult doi ani, magazinele de tip second hand din zona centrală trebuie să-şi înceteze activitatea sau administratorii au posibilitatea să îşi schimbe obiectul de activitate. Societăţile comerciale au fost şi sunt notificate de Poliţia Locală. Această hotărâre va fi dusă la la îndeplinire“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

Aproximativ zece magazine de acest fel funcşionează în zona centrală a municipiului Târgu Jiu.

Tinerii vor terase

Primarul oraşului lui Brâncuşi susţine aceste magazine nu aduc o imagine pozitivă municipiului, mai ales că este vorba de o zonă în care ajung şi mulţi turişti: „Scopul acestei hotărâri a fost ca municipiul Târgu Jiu să nu aibă o imagine negativă, prin astfel de activităţi. În plus, am discutat cu tinerii şi mi-au spus că doresc ca zona să fie de promenadă şi cu multe terase“. 

Strada Calea Eroilor, în lungime de aproximativ un kilometru, care traversează zona centrală a municipiului Târgu Jiu, uneşte cele trei capodopere ale lui Brâncuşi: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără „de Sfârşit“. Strada face parte din ansamblul monumental, pentru că chiar Brâncuşi şi-a conceput creaţia în acest fel. 

Vă mai recomandăm să citiţi 

Obligaţi să respecte programul, angajaţii unei primării s-au transferat. „Pot să plece toţi, că vin alţii“

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, înlocuit din funcţie

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri