Octogenar lăsat fără pensie, după ce a fost declarat mort de o funcţionară. Salariata a fost mutată disciplinar la un alt compartiment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Achim Lăzăreanu a fost declarat mort
Achim Lăzăreanu a fost declarat mort

Un bătrân în vârstă de 82 de ani, din comuna Roşia de Amaradia, situată la marginea judeţului Gorj, a rămas fără banii de pensie după o gafă făcută de funcţionarii de la Casa Judeţeană de Pensii Gorj. Bătrânul a mers, în primăvară, să solicite ajutorul de înmormântare pentru soţia sa, dar o funcţionară l-a declarat decedat chiar pe el.

Bătrânul s-a alarmat după ce pensia nu i-a mai fost adusă acasă. Cum poştăriţa a ridicat din umeri, omul a mers la Casa de Pensii. „În loc să o treacă pe ea decedată, m-au trecut pe mine decedat. Eu de unde să iau banii? Nu mă duce nimeni la Târgu Jiu fără să le dau 100 de lei. Plătesc mereu maşina. Mi-au spus de la Casa de Pensii că sunt mort. Când m-au văzut, nu au ştiut ce să zică! Mi-au promis în fiecare lună că îmi trimit pensia şi nu mi-au mai adus pensia. Sunt om bătrân. Am 82 de ani şi merg lunar să iau pensia de la Târgu Jiu. Eu de unde să tot dau atâţia bani la drum?”, a spus Achim Lăzăreanu. 

Şi primarul comunei Roşia de Amaradia cunoaşte situaţia şi spune că lună de lună trebuie să sune la Casa de pensii şi să trimită pe cineva pentru a ridica banii direct de la sediul instituţiei. 

Bătrânul îşi va primi pensia acasă din luna august

Daniela Negoiţă, director adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj, a precizat că bătrânul va primi din nou pensia acasă începând din luna august: 

„În luna august va primi pensia acasă. Trebuia să vină personal să ridice banii pentru că plata se face fie prin casieria unităţii în situaţii extreme, fie prin mandat poştal sau cont bancar. Cum dumnealui nu avea cont bancar şi era la mandat, a rămas doar să vină la sediul instituţiei pentru a ridica banii. Plăţile se efectuează în sistem informatic. Noi nu lucrăm cu bani efectivi, decât prin casieria unităţii. Noi comunicăm informaţiile în sistem centralizat la Casa naţională, la oficiul Central de Plată a Pensiilor, iar dânşii emit mandatele care se trimit la poştă, care distribuie mandatul şi banii“. 

Funcţionara care a greşit a fost mutată la un alt departament 

Funcţionara care a greşit a fost sancţionată prin mutarea la un alt departament. „A fost aplicată o sancţiune. Salariatul a fost mutat într-un compartiment pe o perioadă de şase luni şi a primit o mustrare scrisă“, a mai spus Daniela Negoiţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite