Marin Condescu: „Pot să mă aresteze 24 de ore şi să facă ce vor ei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Condescu i-a atacat pe Ciurel şi Călinoiu
Marin Condescu i-a atacat pe Ciurel şi Călinoiu

Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii şi al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă în care i-a atacat, în termeni duri, pe Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia (CEO), dar şi pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care ar sta la originea anchetării sale de poliţie.

Condescu susţine că plângerea în care au fost efectuate percheziţii la începutul săptămânii trecute: „Acuzaţiile sunt neîntemeiate şi încep să îmbrace o formă de hărţuire. Este o minciună că CEO a depus doar o singură plângere la poliţie. Şi ultima plângere este tot de la CEO. Pot să vă spun că în toată perioada în care am condus clubul Pandurii am crezut că trebuie să fac ceea ce trebuie ca echipa să rămână în prima divizie şi să avem o echipă cu care să ne mândrim toţi“. 

Preşedintele clubului Pandurii a declarat că a împrumutat clubul cu aproape două milioane de euro: „Fără mine, fără nebunia mea, clubul Pandurii nu ar fi existat în 2013. Din 2011 şi până în 2013, din credite personale, am adus clubului, în momente de criză, 1,9 milioane de euro, cât n-a dat Ciurel de când este el la acest Complex şi cât n-a dat Călinoiu la Energia Rovinari, pe care cei doi au falimentat-o, având datorii la bugetul statului de 45 de miliarde lei. (...) Pe 2 martie 2011 este primul contract de 400.000 de euro. Pe 7 noiembrie 2011 este un alt contract de 500.000 de euro, banii pe care-i căutau acasă la mine. Se puteau duce şi să-i caute la bancă. 27 iulie 2012 este un nou contract de 500.000 de euro. O să explic pentru fiecare împrumut în parte. În 2011 nu fusesem programaţi o etapă şi dacă se mai repeta eram afară din prima divizie. Am făcut aceste împrumuturi pe perioade scurte crezând, şi din fericire s-a şi adeverit, că echipa nu va cădea niciodată din prima divizie şi că o să reuşesc să achit banii din drepturile de televiziune sau vânzarea de jucători. Până acum, am avut noroc. Al doilea împrumut, de 500.000 de euro, reprezintă datoriile pe care trebuia să le plătim către International Curtea de Argeş, fiind, la fel, ameninţaţi cu neprogramarea. În anul 2012, odată cu înfiinţarea CEO, şi greutăţile de început, am fost nevoit să fac un nou împrumut. Am salvat încă o dată clubul, pentru că nu ar fi luat licenţa. Toate aceste împrumuturi le-am făcut în perioade în care complexurile energetice nu aveau bugetele aprobate şi nu puteau furniza nici măcar ceea ce convenise“. 

„Se doreşte reţinerea mea pentru 24 ore“

Marin Condescu nu exclude reţinerea sa: „Dacă structurile statului sunt independente, cum cred eu, şi nu răspund la comenzile preşedintelui Consiliului Judeţean şi ale lui Ciurel, pot să afle adevărul dacă vor şi să înceteze agresiunea asupra clubului pentru că nu vor găsi nimic de natură penală. S-a făcut un control de fond de către finanţe şi nu s-a depistat nimic. (...) Dar dacă se coalizează toţi şi găsesc o anumită fisură în structurile statului pot să mă aresteze 24 de ore şi să facă ce vor ei. Un singur lucru nu pot să-l ia: locul pe care l-a ocupat această echipă. Oricare dintre ei ar veni, nici licenţa nu o vor obţine. Niciunul dintre ei - Ciurel, Călinoiu sau domnul 50-50 - nu se vor duce să facă un credit personal şi să aducă bani la club. (...) Am informaţii că se doreşte ca eu să fiu reţinut 24 de ore, pentru că ştiu că la Judecătorie nu au nicio şansă. Eu sunt dispus să mă supun acestei cereri, dacă este spre bine clubului. Să stabilească o zi în care să mi se pună cătuşe“.

Preşedintele clubului pandurii mai susţine că toate contractele de cesiune de creanţe care fac obiectul cercetărilor penale sunt încheiate legal: „Firmele care au fost de acord nu s-au plâns de acest lucru. Toate lucrurile mari au fost făcute cu acordul acţionarilor. (...) Am arătat că nu avem nicio datorie la bugetul statului. Ce a dat Ciurel şi cu Călinoiu reprezintă doar o treime din ce am dat la bugetul statului. Asta e marea lor contribuţie, în afară de mizerie şi minciună“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite