Marin Condescu, condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit fostul „boss“ de la Pandurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Condescu, fostul lider de sindicat şi preşedinte al clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri private.

Instanţa de judecată l-a găsit vinovat pe fostul „boss“ de la echipa de fotbal Pandurii de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Acesta a fost condamnat, în vara anului trecut, de către Tribunalul Olt, acolo unde s-a judecată dosarul penal, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar Marin Condescu a contestat sentinţa. Ieri, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea fostului sindicalist, astfel că sentinţa dată de prima instanţă de judecată a rămas definitivă. 

În acelaşi dosar a fost condamnat şi adjunctul lui Condescu, Viorel Temelescu, care ocupa o funcţie de conducere în organizaţia sindicală şi era vicepreşedinte la clubul Pandurii. Acesta a primit o pedeapsă de doi ani  şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

Prejudiciu de 2,6 milioane de lei, stabilit de procurori

Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost reţinuţi în toamna anului 2013. Aceştia au fost acuzaţi şi trimişi în judecată pentru că au falsificat trei contracte de cesiune de creanţe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi. De asemenea, Condescu a mai fost acuzat că a împrumutat de mai multe ori clubul Pandurii cu bani obţinuţi printr-un credi bancar, iar la returnarea sumelor acesta ar fi retras sume mai mari. Din acest motiv, a fost trimis în udecată pentru delapidare şi spălare de bani. 

Prejudiciul stabilit de procurori a fost de 2,6 milioane de lei. 

Marin Condescu susţine că instanţa de judecată a constatat că nu există prejudiciu în acest dosar. 

    

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite