Marin Condescu, cercetat în libertate pentru comiterea a patru infracţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condescu susţine că nu s-au comis infracţiuni la Pandurii
Condescu susţine că nu s-au comis infracţiuni la Pandurii

„Baronul“ minerilor, Marin Condescu, va fi cercetat în libertate pentru infracţiunile faţă de care s-a dispus începerea urmăriri penale împotriva sa.

Marin Condescu, preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a venit, ieri, la audieri cu zâmbetul pe buze, însoţit de avocatul său. Acesta a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat. Condescu a recunoscut că au fost ridicate foarte multe documente, în urma celor cinci percheziţii care au fost efectuate şi că s-a întocmit un proces verbal: „Vin la audieri atunci când sunt chemat. Nu mi s-a spus despre ce sunt chemat. S-a făcut un proces verbal cu toate documentele care au fost ridicate“.

Peste două ore a stat Marin Condescu în sediul Poliţiei Gorj. Acesta a ieşit tot la fel de senin de cum a intrat.  „Sunt lucruri care nu implică cu nimic clubul şi ne-am convins, încă o dată, chiar din ceea ce se  cercetează că clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu nu a comis vreo faptă penală de-a lungul timpului. Am dat explicaţii pentru toate aspectele sesizate şi sperăm să fie favorabile. Se referă la acele contracate de cesiune şi la împrumuturile făcute de club. Toate împrumuturile au fost făcute pe căi legale. În acest dosar am calitatea de învinuit“.

Condescu a împrumutat clubul Pandurii
 
Marin Condescu susţine că a fost întrebat de anchetatori despre împrumuturile pe care le-a acordat clubului de fotbal, în perioadele în care se confrunta cu dificultăţi financiare. „Relaţia noastră cu Edenred, de când se numea Acor, a fost una normală şi nu este nimic ilegal în toate aceste contracte de cesiune. Împrumuturile s-au făcut prin bancă. Am făcut împrumuturi pentru Pandurii din anul 2009. Cel mai mare a fost de 500.000 de euro, iar ultimul a avut o valoare de 50.000 de euro, săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere nu există nicio infracţiune“.

Baron minerilor se va ocupa de creşterea caprelor

Condescu a spus că nu este asociat în nicio firmă, în afară de una singură: „Este vorba de Gardena Rivers, care se ocupă de creşterea animalelor“. Baronul minerilor are o fermă în comuna Borăscu, unde are câteva sute capre şi oi. Condescu spune că se va dedicat acestei activităţi, după ce se va retrage din fruntea echipei de fotbal şi a sindicatelor. 


Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat începerea urmării penale faţă  de Marin Condescu pentru patru infracţiuni: înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals. În urmă cu două zile au fost efectuate cinci percheziţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite