Întâlnire de taină între inculpatul Condescu şi judecătorul CCR Toni Mihai Greblă la un hotel de la lux din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Condescu, inculpat într-un dosar penal, s-a întâlnit, la un hotel de lux din Bucureşti, cu Toni MIhail Greblă, judecător la Curtea Constituţională a României. Cei doi au fost fotografiaţi  în timp ce discutau.

Numele judecătorului Toni Mihail Greblă apare în dosarul în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Marin Condescu, fostul preşedinte al clubului Pandurii şi liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi a lui Viorel Temelescu, fost vicepreşedinte la Pandurii. 

Procurorul Emil Moţa a solicitat arestarea preventivă a lui Marin Condescu pentru că ar fi încercat să apeleze la persoane cu influenţă pentru a-l scăpa de dosar.       

                                                         

image


Potrivit referatului, Marin Condescu a contactat mai mulţi demintari şi funcţionari publici pentru ale solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, printre acestea numărându-se senatorul PSD Toni Mihail Greblă şi comandantul Poliţiei Dolj, Constantin Nicolescu.  „Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Apreciem că în acest sens sunt relevante discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul şef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj“, se precizează în referatul întocmit de procurorul Emil Moţa prin care a soliitat arestarea preventivă pentru 29 de zile a liderului de sindicat Marin Condescu.

Acuzaţiile împotriva lui Condescu

 Marin Condescu şi Viorel Temelescu sunt urmăriţi penal pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave,spălare de

bani

image

în formă continuată, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit poliţiştilor, Condescu a împrumutat clubul din împrumuturi luate în nume personal, după care a restras de la club mai mulţi

bani

image

. În perioada 2011 - 2013, acesta, în calitate de preşedinte al clubului Pandurii, a împrumutat asociaţia sportivă pe care o conducea cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate în nume personal, iar, ulterior, cu ocazia restituirii împrumuturilor, a beneficiat de sume mai mari de bani decât cele pe care le împrumutase, întocmind, în acest sens, documente justificative nereale. Condescu ar fi luat în plus, potrivit poliţiştilor, 2,6 milioane de lei noi faţă de suma pe care a împrumutat-o. Condescu şi Temelescu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, dar instanţa de judecată i-a pus în libertate, deşi procurorii ceruseră mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite