Firma de salubritate Polaris, amendată de Poliţia Locală Târgu Jiu din cauza gunoiului de lângă ghene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lângă unele ghene de gunoi din Târgu Jiu este un focar de infecţie
Lângă unele ghene de gunoi din Târgu Jiu este un focar de infecţie

Societatea care se ocupă de colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere din municipiul Târgu Jiu a fost sancţionată cu două amenzi de către Poliţia Locală, pwentru

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului şi Disciplina în Construcţii au constatat că lângă locurile de depozitare a gunoiului este o mizerie de nedescris: 

„Echipele de control au verificat dacă sunt respectate normele în vigoare privind păstrarea curăţeniei în locurile publice dar şi a modului de ridicare a deşeurilor menajere de către operatorul serviciului de salubrizare care acţionează pe raza municipiului Târgu Jiu, respectiv S.C. POLARIS M. HOLDING S.R.L. În urma constatărilor efectuate, operatorului serviciului de salubrizare în cauză i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2 000 lei, pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura efectuarea curăţeniei în locurile special amenajate de depozitare a reziduurilor menajere, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/2002 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii pe raza municipiului Târgu Jiu“,

 se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Târgu Jiu.  

Persoanele care aruncă gunoiul la întâmplare riscă amenzi

Poliţiştii locali vor efectua controale în zonele de pe raza municipiului Târgu Jiu unde se depozitează în mod necontrolat deşeurilor menajere în vederea depistării persoanelor care aruncă gunoaiele la întâmplare. 

gunoi

„De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului şi Disciplina în Construcţii cu sprijinul efectivelor de ordine publică din cadrul instituţiei vor efectua verificări în vederea identificării şi sancţionării contravenţionale a persoanelor care depozitează deşeurile menajere lângă recipientele de colectare ce aparţin operatorului serviciului de salubrizare. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă în valoare de 1 000 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de Gospodărire a Municipiului Târgu Jiu.

Poliţiştii locali vor verifica existenţa contractelor de salubrizare  pentru ridicarea deşeurilor menajere atât în cazul persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice care îşi au domiciliul sau sediul în imobilele individuale de pe raza municipiului Târgu Jiu. Potrivit art. 30, alin. (5) din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor, refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei“, se mai .

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite