Biserica din Parohia Balaceşti, sfinţită de Mitropolitul Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sfinţire au participat numeroşi enoriaşi
La sfinţire au participat numeroşi enoriaşi

Biserica cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Vasile cel Mare” din Parohia Bălăceşti, judeţul Gorj, a fost sfinţită, duminică, 11 mai. Slujba Sfintei Liturghii şi slujba de sfinţire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Craiovei, Locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La eveniment au participat sute de credincioşi, printre care reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale. În cuvântul de învăţătură, Părintele Mitropolit Irineu a explicat învăţătura evanghelică din această zi, „Vindecarea slăbănogului”. „În Evanghelia de astăzi, Mântuitorul Hristos l-a vindecat pe un slăbănog foarte bolnav şi de mulţi ani suferind. În Ierusalim era un loc unde ei spălau jertfele, numit scăldătoarea oilor. Acolo veneau cu turmele şi, când ajungeau jertfe la Dumnezeu, cărnurile respective le spălau ca să fie curate şi aduse ardere de tot înaintea Atotputernicului Dumnezeu. Tot aici, îngerul lui Dumnezeu venea din când în când şi tulbura apa, iar cel care intra primul în această apă se făcea sănătos. Nu exista boală care să nu fi fost vindecată de îngerul lui Dumnezeu sau de tulburarea apei, mişcarea apei, semnul prin care cei bolnavi cunoşteau că trebuie să intre în apă şi să primească această sfinţenie. Deci un înger al Domnului venea şi le arăta un semn vizibil de vindecare, un semn al aşteptării şi al împlinirii, căci mulţi erau acolo, după cum ne spune Sfântul Ioan Evanghelistul, şi aşteptau momentul acela, şi numai unul dintre ei putea să se vindece”, a spus ÎPS Irineu.

„În Sfânta Biserică, ne regăsim cu toţii copii al lui Dumnezeu”

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanţa bisericii pentru credincioşi, locul unde găsim vindecare. „În Sfânta Biserică, ne regăsim cu toţii copii ai lui Dumnezeu. Venim aici pentru că nu avem altă nădejde mai mare şi alt loc de scăpare. Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea este Fiul, acoperământul este Sfântul Duh, Treime Sfântă, Slavă Ţie spunem întotdeauna în rugăciunile şi în cuvântările noastre bisericeşti”, a adăugat Mitropolitul Olteniei. La final, părintele protopop Ionel Câmpeanu, de la Protoieria Târgu Jiu Sud, a acordat gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei persoanelor implicate în ridicarea şi infrumuseţarea acestui sfânt locaş, iar părintele paroh Ion Buicu a primit rangul de iconom stavrofor, pentru activitatea pastorală deosebită.

Piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Vasile cel Mare” din Parohia Bălăceşti a fost pusă în data de 29 august 2010. Ridicarea acestui sfânt locaş s-a făcut cu sprijinul autorităţilor locale şi al credincioşilor.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite