„Basarabian Party“ în centrul municipiului Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul va avea loc în centrul municipiului Târgu Jiu
Festivalul va avea loc în centrul municipiului Târgu Jiu

Împlinirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România va fi sărbătorită în zilele de 26-27 martie în centrul municipiului Târgu Jiu.

„Festivalul Basarabia” va debuta duminică, 26 martie, la ora 13,00, în Amfiteatrul din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Evenimentul va debuta cu o expoziţie cu degustare de bucate tradiţionale moldoveneşti, „Gustul Basarabiei”. De la ora 14,00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului cultural „Festivalul Basarabia”, după care va urma degustarea vinului din Basarabia. 

Festivalul „Basarabia“ va continua, la ora 17,00, cu lansarea baloane în culorile tricolorului românesc, iar de la ora 20,00 va avea loc o petrecere în stil basarabean, „Basarabian Party“.

Festivalul va continua luni, 27 martie, când, de la ora 16,00 va avea loc simpozionul „Încâlcită-ţi este viaţa, Basarabiei”, iar de la ora 18,00 se va desfăşura proiecţia filmului „Afacerea est”, în regia lui Igor Cobileansk, acţiunea desfăşurându-se la sediul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale.

Festivalul este organizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite