A fost condus pe ultimul drum tânărul român genial care s-a sinucis în Londra. Tocmai terminase doctoratul la o universitate prestigioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Tiberiu Sbîrcea, de 28 de ani, care şi-a pus capăt zilelor în Londra, la puţin timp după ce obţinuse doctoratul la una dintre cele mai bune universităţi din lume, a fost înmormântat luni, 27 noiembrie, în cimitirul oraşului Târgu Cărbuneşti.

O mână de oameni s-au adunat luni să-l coducă pe Tibi, aşa cum îi spuneau prietenii, pe ultimul drum. Rude, prieteni şi foşti colegi au venit să-şi ia adio de la tânărul de geniu care s-a spânzurat, după ce obţinuse o perfomanţă greu de egalat. 
 

Trupul neînsufleţit al tânărului care a fost adus din Anglia a fost depus la capela cimitirului din Târgu Cărbuneşti. În jur de 30 de oameni au venit să fie alături de familie în acest moment de neimaginat. Mama tânărului, care este procuror în Timişoara, a fost foarte afectată. „Mamă, de ce nu ai răspuns la telefon pentru a-mi spune ce ai pe sufleţel“, s-a jelit femeia. 
 

Cortegiul funerar a trecut pe la casa familiei, acolo unde s-a născut Tibi, şi prin locurile dragi din copilăria tânărului. 

„Probabil că presiunea a fost prea mare“

image

Cei care s-au adunat să-l conducă pe Tibi pe ultimul drum nu prea îşi explicau ce s-a întâmplat.

„Îl ştiu din şcoală. Am mai păstrat legătura. Era un tânăr deosebit de inteligent şi îi plăcea viaţa. Nu m-am gândit că suferea aşa de mult. Probabil că presiunea era destul de mare. Cerinţele sunt la un alt nivel şi, neavând un sprijin, familia fiind departe, probabil că a clacat“,

a spus o fostă colegă de şcoală. 

A fost găsit mort în camera sa

Dan Tiberiu Sbîrcea era cosiderat un adevărat geniu. El termiase doctoratul la Imperial College din Londra, o universitate de prestigiu, care se află pe locul şapte la nivel mondial. Acesta a fost găsit mort în camera sa. Tânărul s-ar fi spânzurat. Vestea a fost ca un trăznet pentru familie şi prieteni.

Era dedicat cercetării

El era pasionat de chimie, moştenind această pasiune de la mătuşa sa, profesor de chimie şi fizică la Şcoala generală din Aninoasa. „El a fost elev atât al Colegiului Naţional Gh. Ţiţeica, cât şi la Colegiului Naţional Traian din Drobeta-Turnu Severin, olimpic internaţional la chimie. Şi-a continuat studiile la Imperial College din Londra, unde şi-a terminat doctoratul cu record mondial în domeniul neuroştiinţei“, a prezentat pe pagina sa Facebook Iasmina Alstani, verişoara lui Tibi. Tânărul era înclinat spre cercetare şi chiar făcuse paşi importaţi în această direcţie, lucrând la o manieră de susţinere a unor funcţii ale creierului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite