VIDEO Şapte animale capabile să imite oamenii. Ce sunete adorabile pot scoate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetători din lumea întreagă care s-au ocupat îndeaproape de fenomenul animalelor care pot imita oamenii cred cu tărie că limbajul acestora este mult mai dezvoltat decât am crede noi.

Iată mai jos câteva animale care imită cuvintele într-un mod cât se poate de gingaş. Lista a fost întocmită de rd.com.

1. Corbii

Corbul Julian vă poate întreba: "Ce se întâmplă?". Are o poveste interesantă!, fiind găsit de un turist în Vernon, Connecticut, când avea mai puţin de un an. Bolnav şi cu o aripă infectată, a fost trimis în centrul de reabilitare Horizon Wings pentru a-şi vindeca de rănile. Chiar dacă el nu mai poate zbura, îi place să vorbească şi a împrumutat multe cuvinte şi fraze doar ascultând oamenii care îl vizitează şi îl îngrijesc. 
 

Sursa video: 1burdladee

2. Orcile

Wikie este o orcă, specie cunoscută ca o balenă ucigaşă. La această orcă ce trăieşte la Marineland din Antibes în Franţa nu există nimic înfricoşător. Oamenii de ştiinţă au studiat-o pe Wikie pentru a afla dacă poate să imite discursul uman şi au fost surprinşi că poate să o facă. Wikie poate spune câteva cuvinte, printre care "Bună ziua", "Bye-Bye" şi "Amy". Oamenii de ştiinţă spun că atunci când animalele pot copia discursul uman, este un semn că sunt foarte inteligente. 

image

Sursa: CNN

3. Graurii 

Bubus, un graur european, era doar o pasăre mică atunci când proprietarul ei a găsit-o pe o alee.Proprietarul ei spune că pasărea a început să imite cuvintele pe care le aude zilnic, cum ar fi "Bună, Bubus", "Eşti atât de drăguţă" şi "Eşti atât de frumoasă". 

image

Sursa: starlingbubus/instagram

4. Elefanţii

Koshik, un elefant de 22 de ani care locuieşte în grădina zoologică Everland, din Coreea de Sud, şi-a uimit vizitatorii în 2006, cu capacitatea sa de a vorbi. Ce este ciudat, e că nu-şi foloseşte gura să vorbească. Koshik poate vorbi în tonuri mici sau înalte. Din nefericire pentru noi, el vorbeşte doar limba coreeană.

Sursa video: ZoominTV 

5. Urangutanii

Rock, un orangutan care locuieşte la grădina zoologică din Indianapolis, a fost chiar subiect de cercetare lingvistică făcută în 2012 de către Universitatea Durham. Cercetarea a inclus un joc care a implicat copierea diferitelor tonuri şi puncte pe care cercetătorul le-a făcut. Rock a început să înveţe noi sunete vocale şi chiar să se potrivească cu vocea persoanei care vorbea. 
 

Sursa video: Jennifer Viegas 

6. Papagalii gri africani

Aţi auzit, probabil, un papagal de la grădina zoologică sau de la magazinul de animale de companie spunând câteva lucruri , dar Einstein are un vocabular chiar mai mare. Acest papagal gri african de 31 de ani, care locuieşte la Grădina Zoologică din Knoxville, Tennessee, spune cel puţin 200 de cuvinte şi sunete. Einstein învaţă întotdeauna ceva nou. 
 

Sursa video: knoxvillezooadmin 

7. Husky siberian

Cainii nu pot folosi cu adevarat limba sau buzele pentru a forma cuvinte, ca oamenii, dar îcearcă să vorbeascaă folosind tonurile pe care le aud. De exemplu, Blaze, un husky siberian, spune, cu siguranţă "Nu", când proprietarul îi cere să meargă la canisă.  
 

Sursa video: John Ventresco

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite