VIDEO Întâlnire periculoasă la Padina. O ursoaică şi cinci pui au stat minute în şir faţă în faţă cu turiştii. Oamenii au făcut focul şi au stat de veghe toată noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este panică în zona turistică Padina, din Munţii Bucegi. O ursoaică cu cinci pui le-a dat târcoale  turiştilor "cazaţi" la corturi în Platoul Padina. Speriaţi, oamenii i-au anunţat pe salvamontişti şi jandarmi care sunt în alertă.

Prima întâlnire de gradul zero avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ursoaica, însoţită d cei cinci pui, între care unul de doi ani, a venit în căutare de hrană. Platoul Padina era plin cu peste 200 de corturi. Cuprinşi de spaimă, oamenii au sunat la Salvamont şi la Jandarmeria Montană.

S-au folosit petarde, sirenele din dotarea autospecialei de jandarmi, dar şi luminile. "Erau două sute de corturi în Platou. Se va întoarce cu siguranţă ursul pentru că are nevoie de hrană", ne-a spus şi prefectul Antonle Jîjîie care a convocat o şedinţă operativă în această dimineaţă.

Sursa video, Facebook - Bogdan.

Oamenii au făcut focul şi au stat de veghe toată noaptea. Scena a continuat duminică, atunci când ursoaica a coborât cu cei cinci pui la ora 19.15, când încă era lumină afară.

"E ursoaică cu cinci pui, dintre care unul mare. Ciudat este că a coborât la 19.15, când era ziuă afară. Venise la tomberonul din faţa Mănăstirii Peştera. Noi o vedem în fiecare seara la noi la Telecabină şi o lăsăm să cotrăbăie pe acolo. Nu o alungăm de teamă să nu se ducă în Platou. Ce este mai grav e că turiştii îşi fac rău. Joi seara am văzut nişte tineri care i-au aruncat nişte cârnaţi din maşină şi atunci ea se învaţă să vină mereu. Are nevoie de hrană pentru toţi puii", ne-a declarat prof. Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite